Veteriner hekim Gözüyle bir Veteriner Hekim olan Mehmet Akif Ersoy


Milli Şairimiz ve Veteriner Hekim olan Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı 28 Aralık 2020 Pazartesi günü Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Programın Açılış kısmında Fakülte Dekanı Prof.Dr.Ender Yarsan, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Necdet Ünüvar yaptıkları konuşmalarda Milli Şairimiz ve Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy’un çok yönlü kişiliğine ilişkin değerlendirmeler yaptılar. 2021 yılının TBMM tarafından “İstiklal Marşı Yılı”  olarak ilan edilmesine yönelik memnuniyetlerini ve bu yıl için yapılması gereken çalışmalara ilişkin düşüncelerini ifade eden konuşmacılar ayrıca program kapsamında Rektörlük Fuaye alanında açılan Mehmet Akif Ersoy Sergisine ilişkin video ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy Sinevizyon gösterimini gerçekleştirdiler.

Programın Konferans kısmında ise Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ferruh Dinçer tarafından “Veteriner Hekim Gözüyle Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy Dosyası” kapsamında bir sunu gerçekleştirildi. Sunu kapsamında Sayın hocamız Mehmet Akif Ersoy’un veteriner hekimliği yönünü ve bu alandaki çok yönlü bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

Rektör Prof.Dr. Necdet Ünüvar’ın katılımıyla açılan Sergi ise aynı gün Panama’nın Ankara Büyükelçisi Mariela Sagel Rosas tarafından da ziyaret edildi. Seri açılışında Rektör Ünüvar’a Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ferruh Dinçer tarafından yazılan “Veteriner Hekim Gözüyle Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy Dosyası” hediye edildi.

DİĞER HABERLER
A.Ü. Dünya Yaban Hayatı Günü söyleşi programı gerçekleştirildi

3 Ocak 2021. 01:39
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x