Otoyol ineklerinden uzak durun


Prof. Dr. Pehlivanoğlu, otoyol kenarında beslenen hayvanların mamullerinden uzakdurulması gerektiğini, yerel yönetimlerin burada hayvan otlatılmasına müsaade etmemesi gerektiğini söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, Eminönü’nde bulunan birliğin merkez binasında Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu’nun katılımıyla ‘Çocuklarımız ve Kanser’ konulu programdüzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar,kanser riskinin % 85’inin çevre kirliliğinden oluştuğunu belirtti. Prof. Dr. Pehlivanoğlu, radyoaktivite ve kurşun elementinin zararlarıyla anlatımına başladı. İnsan vücudunda kurşun düzeyi arttıkça, sinirlilik hali ile başlayan belirtilerin, beyin ödemine kadar gidebileceğini söyleyen Pehlivanoğlu “Otoyol kenarlarında beslenen hayvanların sütünü ve peynirini yediğimiz zaman, dolaylı yoldan kurşunla beraber kanser riski artacaktır.

Egzozdan korunduğumuz kadar, otoyol kenarında beslenen hayvanların mamullerinden deuzak durmalıyız. Yerel yönetimler, otoyol kenarında hayvan otlatılmasına müsaadeetmemeli” dedi.

Depremden çok kirli su öldürüyor

Bağırsak enfeksiyonlarının temiz su sıkıntısı ile doğru orantılı olarak arttığını söyleyen Prof.Dr. Pehlivanoğlu “Dünyada 750 milyon insan bağırsak hastalığına yakalanıyor ve temiz su sıkıntısından dolayı 5 milyonu hayatını kaybediyor. İnsan vücudunun dinç kalmasında birinci etken temiz sudur ve doğal felaketlerde temiz su azlığı, ölümlere yol açmaktadır”diye konuştu.Sezaryen yerine normal doğumun tercih edilmesi gerektiğini belirten Prof. Pehlivanoğlu,anne sütünün önemine de değindi.

DİĞER HABERLER
Vilsan Dünya Devine Satıldı

Kahve yerine süt ve ayran makineleri kurulsun

Antibiyotiğin zararlarına da değinen Prof. Pehlivanoğlu “Antibiyotik yerine bol sebze-meyve tüketelim ve antibiyotikten olabildiğince kaçınalım. İnsan vücudunda antibiyotik kullanmak,balık avlamak için denize bomba atmak gibidir” diye konuşurken, kanseri önlemekonusunda belediyelere de stratejik görevler düştüğünü açıkladı. Pehlivanoğlu “İstanbul’un toplu taşıma istasyonlarında, insan sağlığını tehdit eden, kafeini yüksek gazlı içecek, çay ve kahve makineleri ile dükkânların yerine; orijinal meyve suyu, süt ve ayran makineleri veya satış noktaları kurulmalı. Yerel yönetimlerimiz, bizleri her açıdan sağlıklı yapacak gıdaların reklamını yapmalı” diye konuştu. Katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr.Ender Pehlivanoğlu’na, programın ardından Birlik Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından teşekkür plaketi verildi.


13 Nisan 2011. 09:57
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x