Uluslararası Ürün Güvenliği Sempozyumu 26 Mayısta yapılacak


Uluslararası Ürün Güvenliği Sempozyumu’nu yarın sabah (26 Mayıs 2021, Çarşamba) Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut açacak.

Türkiye ve Dünyada ürün güvenliğine ilişkin en son gelişmeler, 26 Mayıs 2021, çarşamba sabahı başlayacak Uluslararası Ürün Güvenliği Sempozyumunda üreticiler ve tüketici dernekleriyle paylaşılacak. Sempozyumun açılışında Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Dr. Hakan Ertürk ileTicaret Bakanlığı Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Genel Müdürü Veysel Parlak konuşacak.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla uygulanan ‘Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması Teknik Destek Projesi’ kapsamındagerçekleştirilecek olan sempozyum iki gün sürecek. Ticaret Bakanlığı’nın ana yararlanıcısı olduğu proje kapsamında bugüne kadar üretici ve tüketicilere yönelik pek çok etkinlik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. İki gün sürecek bu sempozyum kapsamında ise e-ticarette piyasa gözetimi ve denetimi, tüketici derneklerinin ürün güvenliği alanındaki rolü, sürdürülebilir ürün politikaları ve standardizasyon, akreditasyon ile uygunluk değerlendirme alanlarındaki gelişmeler ayrıntılı biçimde ele alınacak.

Sempozyum; üretici, ithalatçı ve distribütörler gibi iktisadi işletmelerin yanı sıra kamu kuruluşları, uygunluk değerlendirme kuruluşları ve tüketici dernek temsilcilerinin katılımına açık olacak. Sempozyum Programı ile konu ve konuşmacılara www.urunguvenligi.org/sempozyum linkinden ulaşilebilecek.

DİĞER HABERLER
“Yasak avlanan balığı almıyorum” kampanyası....

25 Mayıs 2021. 13:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x