Denizlerde Avlanma Sezonu 1 Eylül’de Başlıyor


Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bir yazı paylaşarak denizlerde avlanma sezonunun başlama tarihini ve hangi koşullarda yapılabileceğini belirtti.


Denizlerde Avlanma Sezonu 1 Eylül 2021 tarihinde başlayacaktır. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ  çerçevesinde avcılık faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Yeni avlanma sezonunun başlaması nedeniyle su ürünleri istihsalinde bulunan balıkçılarımızın aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir: 

-Karadeniz’de; Ordu İli, Ünye İlçesinde; Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaktır.

-Karasularımızda gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 1 Eylül 2021-15 Aralık 2021 tarihleri arasında 18 metre, 16 Aralık 2021-14 Nisan 2022 tarihleri arasında 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır.

-Gırgır ağları ile hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılacak olup, belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz.

-Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğünden Avcılık İzin Belgesi‘nin alınması zorunludur.

-Denizlerden ve iç sulardan avcılık yolu ile elde edilen su ürünlerinin, karaya çıkış noktalarından itibaren ilk satışının yapıldığı yere, toptan satış merkezi, su ürünleri hali, soğuk hava deposu ve işleme tesisine naklinde Nakil Belgesi alınması zorunludur.50 kg ve daha az miktardaki su ürünleri için nakil belgesi aranmaz.

DİĞER HABERLER
Nilüferi koparana 38 bin lira ceza

-Deniz salyangozu avcılığının Algarna ile serbest olduğu dönemde (15 Nisan-31 Ağustos arası yasak dönem) sahilden itibaren 500 metre mesafe içerisinde istihsal yapılamaz. İstihsalinde gemide birden fazla algarna bulundurulamaz ve kullanılamaz. İstihsalinin 05:00-20:00 saatleri arasında yapılması zorunludur.

-Uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden izin belgesi alınması zorunludur.

-Denize bırakılan uzatma ağları ve paraketelerin gündüz flâma (şamandıra), gece ise ışıklı şamandıra ile işaretlendirilmesi zorunludur.

-Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde ve bu yerlerin girişinde ana mendireğin girişinde ana mendireğin başından itibaren 100 m yarıçaplı alanda su ürünleri avcılığı yasaktır.

Harşit Çayı, Batlama, Aksu, Pazarsuyu, Yağlıdere, Çanakçı ve Gelevera derelerinin denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır.

-Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır.

-İlimizde 1 Ekim -28 Şubat tarihleri arasında Doğal Alabalık avcılığı yasaktır.

-İlimiz karasuları ve iç sularında avlanan, satışa sunulan balık çeşitlerindeki standart boy sınırlamaları aşağıdaki gibidir:

DİĞER HABERLER
Yumurtalar yeni kodlarıyla piyasaya sunuluyor
TürAsgarî Boy (cm)TürAsgarî Boy (cm)
Barbunya13Levrek25
Dil Balığı20Lüfer18
Eşkina35Mezgit13
Hamsi9Palamut25
İstavrit13Pisi20
Kalkan45Sardalya11
Kefal (Amuderya kefali)35Tekir11
Kefal (Diğer kefaller)20Uskumru20
Kefal (Has kefal)30Alabalık (İç Sularda)25
Kefal (Sarıkulak kefal)30Sazan (İç Sularda)40
Kırlangıç18Yayın (İç Sularda)90

Balıkçılarımız ayrıntılı bilgi için İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize müracaat edebilir veya internet sitemizi ziyaret edebilirler. Balıkçılarımızın avlanma usul ve esaslarına uymalarını ve bereketli bir sezon geçirmelerini dileriz.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü


29 Ağustos 2021. 15:02
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x