Küçükbaş Hayvancılık ve Arıcılık Hibe Desteği Bir Arada


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Programı” kapsamında İzmirli üreticilerin sürü kalitelerini artırmak amacıyla hibe edilen 4 bin 800 küçükbaş hayvanın dağıtımı devam ediyor. Kiraz İlçesinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, İzmir’de arıcılık faaliyetlerine destek veren bir diğer proje olan “Kovanlarımız Yenileniyor, Bal ve Polen Üretimimiz Artıyor Projesi”’nin de kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yard. Oktay Darcan’ın yanı sıra, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Eroğlu, Siyasi Partilerin temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz İlçesinin bal üretimi için çok uygun olduğunu belirterek, “Kapasitemiz göz önüne alındığında ilçemizde arıcılık faaliyetlerinin ve bal-polen üretiminin azlığı dikkat çekiyor. Bu üretim miktarını artırmayı hedefleyen bu projenin gerçekleşmesi ve devamı bizim için çok memnuniyet verici” dedi. Titiz, Ayrıca küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine ciddi anlamda can suyu olacak damızlık küçükbaş hayvan hibe programının da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çok kıymetli desteklerinden biri olduğunu vurguladı.
İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Oktay Darcan ise yaptığı konuşmada; “İzmir İli küçükbaş hayvancılıkta batıdaki 3 büyük üretici ilden bir tanesi. Küçükbaş hayvan dağıtım programında İzmir’de 300 üreticimize 4800 küçükbaş hayvan dağıtımı yapılıyor. Bakanlığımızın bu programda küçükbaş hayvancılıkta ülkemiz için planladığı desteğin yarısı İzmir’e veriliyor. Sayın Bakanımıza bunun için teşekkür ediyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER
2. Ulusal Sütçülük Kongresi İzmir'de yapılacak.

Arı kovanı desteğinin de önemine değinen Darcan, İzmir’de yılda 1500 ton bal üretildiğine işaret etti ve “İlimizin potansiyeli bunun daha da üstünde. Biz bu potansiyeli yakalamak ve üreticilerimizi desteklemek için toplam 410 üreticimize 5’er adet, toplam 2050 adet polen tuzaklı kovanı %100 hibe ile dağıtıyoruz. Kiraz ilçesinde kovan desteği talep eden tüm üreticilerimize bu kovanları hibe ettik. ilçede hem küçükbaş hayvancılık, hem de arıcılık potansiyeli yüksek. Biz bu potansiyeli değerlendirerek üretimi artırmayı ve bölge üreticisinin kalkınmasını hedefliyoruz. Dağıtımı yapılan kovanların ve küçükbaş hayvanların takipçisi olacağız. Üreticilerimize her zaman olduğu gibi teknik destek vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra protokol eşliğinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından üreticiler hayvanlarını ve kovanlarını yetkililerden teslim aldı.


15 Kasım 2021. 09:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x