YUM-BİR – 5. Yumurta Zirvesi gerçekleşti


Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nin organize ettiği ve “Hayatın Özü Yumurta” sloganı ile başlayan 5. Yumurta Zirvesi 9-12 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleşti.

YUM-BİR Başkanı İbrahim AFYON

10 Aralık’ta başlayan ve YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, TOBB Tarım Meclisi Başkanı M. Ülkü Karakuş, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve TBMM Tarım Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın açılış konuşmaları ile gerçekleşen Yumurta Zirvesi’ne ayrıca Uluslararası Yumurta Komisyonu Başkanı Suresh Chutturi de video mesaj ile katılarak bir sunum yaptı.

TOBB Tarım Meclisi Başkanı M. Ülkü Karakuş

M. Ülkü Karakuş’un moderatörlüğünde gerçekleşen “Yumurtanın Değer Zincirinde Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri” başlıklı söyleşiye ise Tarım gazetecisi ve yazarı Ali Ekber Yıldırım, YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, Türkiye İhracatçılar Meclisi Temsilcisi Bedri Girit katıldı.

Ali Ekber YILDIRIM

İlk ana etkinlik olarak Garanti Tavukçuluk tarafından gerçekleşen “Yumurta Tavukçuluğunda Hy-Line Verimliliği” sunumu ile ilk gün sunumları son buldu.

İkinci gün ana etkinlik ikinci sunumu olan Dr. Nedim Üzey “Salmonella ve Tek Sağlık” adlı sunumu gerçekleştirdi.

Dr. Nedim Üzey

Zirvenin ikinci gün son ana sunumu olarak da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Akan, “Türkiye’de MG Epidemiyolojisi” başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

DİĞER HABERLER
Veteriner Hekimler ant içerek mezun oldu

Yan etkinlikler olarak ABD Tahıl Konseyi Küresel Ticaret Müdürü Reece H. Cannady tarafından “DDGS Üretim Arz ve Talep: DDGS’in Bugün Türkiye Yem Rasyonlarındaki Katkısı ve Değeri” sunumu video konferans olarak gerçekleşti.

Mine Uzun moderatörlüğünde Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ve Mert Yılmaz tarafından ise “Reel Ekonomik Gelişmelerin Yumurta Sektörü Özelinde Değerlendirilmesi ve Gelecek Beklentileri” paneli yapıldı.

Zirvenin gala yemeği ise 11 Aralık akşamı konuk sanatçı Bülent Serttaş’ın katılımıyla gerçekleşti.


12 Aralık 2021. 04:51
5 1 Oy
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x