Teksüt’ün üç peyniri Avrupa’dan Üstün Lezzet Ödülü aldı



Avrupa’daki önemli şef ve gurmeleri bir araya getiren Uluslararası Lezzet Enstitüsü “2022 Tadım Değerlendirmesi” sonrasında Teksüt’ün üç farklı peynirine, 
Superior Taste Award’, (Üstün Lezzet Ödülü) verdi.

Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, Teksüt peynirlerine Avrupalı şef ve gurmelerin ödüle değer bulmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ilk kez 2019 yılında ödül aldıklarını, bu yıl ise ödül alan ürünlerin sayısını artırmaktan dolayı farklı bir gurur yaşadıklarını söyledi. “Üstün Lezzet Ödülü yolculuğumuzda ödül alan ürünlerimizin sayısı hızla artıyor. Teksüt lezzeti ve kalitesi Avrupa’da böylece tescillendi. Teksüt ürünleri başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde büyük talep ve ilgi görüyor” diyen Aksaray şöyle devam etti. 

20 ülkeden 200’ün üzerinde ünlü şef ve sömeliye

Uluslararası Lezzet Enstitüsü’nün Belçika’nın Brüksel’deki merkezinde yapılan tadım değerlendirme etkinliğine Avrupa’daki 20 ülkeden ve 15 aşçılık ve içecek derneğinden aralarında Michelin ödüllü aşçıların da yer aldığı 200 şef ve sömeliye katıldı. Dünyanın dört bir yanındaki gıda ve içecek üreticileri tarafından gönderilen ürünler, kör tadım yöntemi ile test edildi ve duyusal analiz puanlarına göre sertifikalandırıldı. Yüksek duyusal analiz puanına sahip ürünler ise ‘Superior Taste Award’a hak kazandı. 

DİĞER HABERLER
Rusya 10 ton Türk marulunu geri çevirdi

4 Şubat 2022. 16:03
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x