Havada Helal Gıda Atağı


Havayolu şirketlerine yiyecek ve içecek tedariki konusunda lider İsviçre merkezli Gategroup’un, İslami usullere uygun (helal) gıda seçeneğine ağırlık vermesi bu sektördeki değişimi ortaya koyuyor.Gategroup CEO’su Guy Dubois, “Amacım, yoğun iş yaptığımız merkezlerdeki tedarikimizi helal gıda standartlarıyla uyumlu hale getirmek” dedi.

Gate Gourment birimiyle Delta, British Airways ve Cathay Pacific gibi dünyanın önde gelen havayolu şirketlerine hizmet veren şirket, sadece helal gıda sağlayan ilk mutfağını, Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda önümüzdeki günlerde faaliyete geçirecek.

Dubois, “Eğer tüm ürünleri helal standartlara göre üretirsek hem karmaşıklığı azaltıp hem de maliyet tarafında avantaj sağlayacağız… Bu tercih toplumsal ya da dini düşüncelerden kaynaklanmıyor” dedi.

 Helal gıda standartlarına uygun ürünler domuz eti ve alkol içermediği gibi etin sağlandığı hayvanların kesiminin İslami usullere uygun olması gerekiyor.

 Havayollarına yiyecek ve içecek tedariki sağlayan şirketler uzun zamandan beri mutfaklarının bir bölümünde helal gıda standartlarına uygun ürünle üretiyor.

Ancak Gategroup, büyük bir Müslüman toplumun bulunmadığı bir ülkede faaliyet gösteren şirket olarak, ana mutfaklarını İslami standartlara uygun kılma kararı alan ilk firma olacağına inanıyor.

Helal gıdaya olan talebin artmasında, Asya ve Ortadoğu’daki havacılık sektörünün son yıllarda gösterdiği hızlı büyümenin önemli etkisi olduğu belirtiliyor.

DİĞER HABERLER
Bakan EKER İçini Döktü "Ucuz eti Pahalı Satıyorlar"

* Bu yazı Financial Times’ta, “Airline caterer serves up halal-only menu”
başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.


12 Eylül 2010. 13:38
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x