Bolu’da Geleceğin Tarımının Lansmanı Yapıldı


Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından desteklenen proje ile Bolu İlinde ekosistem odaklı gıda üretimini teşvik ederek agro-ekolojik yönetim sisteminin geliştirilmesi kapsamında Yeniçağa ve Seben İlçelerinde %100 hibeli olarak uygulanacak “Ekosistem Odaklı Gıda Üretim Modeli” lansmanı gerçekleşti.

Lansmana Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Veysel Tiryaki, Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç, Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün, Tarım Reformu Tarımsal Çevre ve Doğal Kaynakları Koruma Daire Başkanı Dr. Ali Kılıç Özbek, Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak,  FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, İl Müdürü İzzet Murat, İl Müdür Yardımcıları Fahri Tetik ve Hasan Taş, sosyo ekonomi, bahçe bitkileri ve agro-ekosistem ve sürdürülebilir arazi yönetimi ve üretim sistemleri uzmanları, kamu kurum amirleri ve ilgili personel katıldı. 

Tanıtımda konuşan Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki şöyle konuştu; 

“ Geldiğimiz noktada dünyada yaşanan sıkıntılar ihracatları bile yasaklar duruma getirmiştir. Ukrayna örneğinde görüldüğü gibi. Bakanlığımız önümüzdeki 100 yıl için ‘Yeni Yüzyılda Tarım’ projesini yeni tarım vizyonu adı altında başlattı. Artan nüfus, dünyada gelişen olaylar kendi kendine yeten ülke kavramının önemini bir kez daha önümüze çıkarmıştır. Bütün dünya tarımın, üretimin, önemli stratejik hatta ülkeler açısından milli güvenlik meselesi halinde olduğunu şimdi anladı. Üretmek durumundayız.

DİĞER HABERLER
İDO'dan, Vodafone Arena açılışına ek sefer

Üretirken çevreye duyarlı tarım ile sürdürülebilirliğini de temin etmek zorundayız. Bugün burada bir arada olmamızın vesilesi olan proje ile Yeniçağa ve Seben ilçelerimizde ekosistem odaklı tarımın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması adına adım atmış olacağız” dedi. 

Bolu Valisi Erkan Kılıç konuşmasında;

“% 65’i orman olan ilimiz gerek yaylaları gerekse coğrafi konumu ile önemli bir tarımsal üretim potansiyeline de sahiptir.  Üretim kaynaklarımızın korunması ve verimli kullanılması amacıyla gerçekleştirilen çalışma İlimiz adına atılmış önemli bir adım olup emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün ise:

“Bolu İlimizin Yeniçağa ve Seben İlçelerinde yaklaşık % 100 hibe olan 13 milyon TL’lik bütçeye sahip projemizi uygulamaya alıyoruz. Projemiz kapsamında FAO ile birlikte Ekosistem Odaklı Gıda Üretimi Teşvik Edilerek Agro-Ekolojik Yönetim Sistemini Geliştireceğiz ve tarımsal çevreyi koruyan bu yönetim sistemini ülkemiz geneline yayacağız. 

Üretim kaynaklarımızın korunması ve verimli kullanılması amacıyla durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu süreçte, bizlerin yanında olan Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye Sayın Bakan Yardımcımız Dr. Veysel Tiryaki ve Bakan Yardımcılarımıza, İl Müdürlüğümüze ve paydaşlarımıza saygılarımı sunuyorum” dedi.

Lansmanın sabah oturumu Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Veysel Tiryaki’ye Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün tarafından plaket takdimi ve çekilen hatıra fotoğrafları ile son bulurken öğleden sonra oluşturulan çalışma grupları ile yol haritası hakkında çalışma yapıldı.

DİĞER HABERLER
Tarımda Politika Yapmanın Zorluğu – Kimi Desteklemeli?

11 Haziran 2022. 06:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x