Bursa’da Modern Kurban Kesimhanesi


Yıldırım Belediyesi ile Kasaplar Odası işbirliğinde 56 dönümlük arazide modern bir kurban kesim kompleksi inşa edildi 
 
Hijyenik ortamda 4 veteriner görev yaparken, büyükbaş hayvanın kesimi 2 dakika içinde gerçekleştiriliyor. Tesiste aynı anda 150 küçükbaş, 40 büyükbaş hayvan kesilebiliyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, vatandaşların kurban satın almak ve kesmek için çamurlu alanlarda çizmelerle değil, hijyenik ve Türkiye’ye örnek olacak tesiste iskarpinleriyle hizmet alacaklarını söyledi. Kurban kesmenin dini bir vecibe olduğunu, bu çağda sokak ortasında cadde başlarında hijyenik olmayan yerlerde kurban kesmenin Bursa’ya yakışmadığını anlatan Özgen Keskin, “Eskiden bu bölgeye çizmelerle gelirdik. Çamura bulanırdık. Bugün iskarpinlerle cilalar bozulmadan entegre tesislerde İslami usullere uygun kesim yapılacak. En büyük hayvan bile iki dakikada soyuluyor, parçalara ayrılıp hissedarlarına dağılıyor. Bu büyük tesisleri tıpkı diğer projelerde olduğu gibi akılcı bir şekilde yaptık. Kasaplar Odası ile işbirliği yaparak yasa gereği alanı 49 yıllığına ormandan kiraladık. 56 dönümlük araziyi Kasaplar Odası’na devredip inşa edilmesini sağladık. Hem satış yerleri hem de kesim yerleri çok güzel oldu. Otomatik kesim alanı, buzhane, parçalama tesisleri ve depolama bölümüyle Bursa’ya örnek bir tesis oldu. Bütün Bursa buraya gelebilir. Hijyenik ortamda beklemeden hayvanlarını kestirebilirler” dedi. Keskin, tesiste aynı anda 150 küçükbaş, 40 küçükbaş hayvanın kısa sürede kesilip teslim edildiğini sözlerine ekledi.

DİĞER HABERLER
İlk Tavukçuluk Dergisi Çiftlik Kuruluşunu Kutluyor

Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız ise, sadece Yıldırım’ın değil Bursa’nın ihtiyacını karşıladıklarını anlatarak, “Oda olarak biz yapmamız gerekenleri yaptık. Yıldırım Belediyesi, çok büyük katkı koydu. Entegre bir tesis oldu. Hayvan pazarı ve bütün besihaneler burada toplandı. İnsanlar evlerinin altından çıktılar. Otomatik makinelerle parçalama yapılıyor. Soğuk hava depolarında hayvanlar bekletiliyor. Tarım İl Müdürlüğü, belediye, Kasaplar Odası ve Veteriner Odası’nın veterinerleri görev yapıyor.Bursa ve Marmara’da aynı anda 4 veterinerin görev yaptığı başka tesis yok” diye konuştu.Modern tesisin açılışının Eylül ayı sonunda ya da Ekim ayı başında Devlet Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirileceği öğrenildi.


13 Eylül 2010. 17:22
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x