200 Bin Ton Hububat Satışa Sunuldu


TMO, 15 Eylül’den itibaren dünya fiyatları seviyesinde belirlenecek fiyatlarla buğday ve arpa satışına karar verildiğini açıkladı.

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 70 bin tonu ekmeklik, 30 bin tonu makarnalık olan 100 bin ton buğday ve 100 bin ton da arpa olmak üzere toplam 200 bin ton hububat satışa sunulacak. TMO, 15 Eylül 2010’dan itibaren dünya fiyatları seviyesinde belirlenecek fiyatlarla buğday ve arpa satışına karar verildiğini açıkladı.

Yurt dışı ve yurt içi hububat piyasalarının yakından takip edildiğini ve yurt için piyasalarının istikrarı için gerektiğinde her türlü tedbiri alacaklarını daha önceden duyurduklarını hatırlatan TMO, ilgili sektörlerin ihtiyaç duyacakları hammaddeyi temin edebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla, ilk aşamada Avrupa Birliği’nden 330 bin tonluk gümrüksüz buğday ithalat yetkisinin özel sektöre verilmesini sağladıklarını belirtti.

TMO açıklamaya şunları ekledi:

“Bunun yanı sıra 6 Eylül 2010 tarihinden itibaren, kalitelerine göre 515-635 TL/Ton arasında değişen fiyatlarla 255.300 ton ekmeklik, 550-665 TL/Ton arasında değişen fiyatlarla 78.700 ton makarnalık olmak üzere toplam 334 bin ton buğday satışına açıldı.”

Yurt dışı buğday piyasalarında sürmekte olan istikrarsızlığın aksine, alınan tedbirlerin etkisiyle yurt için buğday piyasalarında fiyat ve miktar açısından dikkate değer bir rahatlama olduğunu açıklayan TMO, piyasaların ihtiyacına göre satışa açılan stok miktarlarına ardı sıra dönemlerde yeni düzenlemelere gidilebileceğini kaydetti.

DİĞER HABERLER
Dünya Kadın Çiftçiler Günü

13 Eylül 2010. 17:40
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x