En Kaliteli Süt Yarışması Yapıldı


Sütlerde Sağım Hijyeni ve Kalitenin İyileştirilmesi Projesi Sonlandırma Etkinliği ve En Kaliteli Süt Yarışması  Giresun Yağlıdere de düzenlendi

 İl Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Valilik İl Özel İdaresi finansmanı ile bu yıl uygulamaya konulan Sütlerde Sağım Hijyeni ve Kalitenin İyileştirilmesi Projesi çalışmaları kapsamında; Kaymakamlık öncülüğünde İlçe Tarım Müdürlüğü  tarafından 15 Eylül Çarşamba günü Giresun Yağlıdere ilçesi Üçtepe Beldesinde Proje Sonlandırma Etkinliği ve En Kaliteli Süt Yarışması düzenlendi.

İlçe Kaymakamı,İl Tarım Müdürü,Garnizon Komutanı,İlçe ve Belde Belediye

Başkanı,İlçe Daire Amirleri,Hayvan Sağlığı Şube Müdürü,Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü,çevre İlçe Tarım Müdürleri ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çiftçilerilerin katılımıyla gerçekleşen program yoğun ilgi gördü.

 Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve ilgili İlçe Tarım Müdürlüklerinin teknik desteğiyle Çanakçı, Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde TAR-GEL Projesi kapsamında çalışan sözleşmeli bayan veteriner hekimler vasıtasıyla kendilerine bağlı köylerde yürütülmekte olan bu projenin amacı; Sağlıklı ve kaliteli süt üretimi konusunda kadın çiftçilere uygulama pratiği kazandırılması ve bilinç düzeyinin artırılmasıdır. Proje kapsamında hedef kitle olan kadın çiftçilere; ahır ve sağım hijyeni, sütün soğutulması,muhafazası ve değerlendirilmesi, süt ineklerinde mastitis hastalığı taraması ve mücadelesi gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir.

DİĞER HABERLER
Zohak Filminin Çekimleri Başladı

Programın açılış konuşmasını, proje çalışmasına aktif katılarak sağım ve ahır hijyenini en iyi uygulayan kadın çiftçi seçilen Fatma AYDIN yaptı ve bu eğitim çalışmasının kendileri için çok faydalı geçtiğini ifade ederek, benzeri projelerin devam etmesini talep etti. 

İl Tarım Müdürü Muhammet HAKYEMEZ konuşmasında, proje kapsamında yürütülen teknik çalışmaları ve birebir yapılan uygulamalı eğitimlerin önemini anlatarak, katkısı geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca Bakanlık tarafından üreticilere verilen teşvik/destekler hakkında bilgi verildi. Yağlıdere Kaymakamı İsmail ÖZKAN da ilçe ekonomisinin gelişmesi için yapılacak bu tür projelere her zaman destek vereceklerini ifade ederek, başta İlçe Tarım Müdürü ve personeli olmak üzere katkısı geçen kişi ve kurumlar ile eğitime katılan tüm kadın çiftçilere teşekkür etti.

Proje sonlandırma etkinliği ve yarışma sonrasındaki ödül verme bölümünde ise;

 •Proje çalışmalarına düzenli katılarak sağım ve ahır hijyenini iyi uygulayan 32 kadın çiftçimize ödül olarak birer adet süt güğümü, ölçekli süt kovası ve proje katılım belgesi,

•Sağım ve ahır hijyenini en iyi uygulayan kadın çiftçiye tekerlekli süt sağım makinesi ve proje katılım belgesi,

•En Kaliteli Süt Yarışmasına katılan kadın çiftçilerden  ilk üç dereceye girenlere; birer adet  tekerlekli süt sağım makinesi, dijital gıda termometresi ve yarışma katılım belgesi,

DİĞER HABERLER
Sabahattin Ali Şişli’de anılıyor

•4, 5 ve 6 ncı dereceye girenlere; birer adet yayık makinesi, dijital gıda termometresi ve yarışma katılım belgesi,

•Yarışmaya katılan ancak dereceye giremeyen diğer çiftçilerimizin hepsine mansiyon ödülü olarak dijital gıda termometresi ve yarışma katılım belgesi verildi.

Programın sonunda, kadın çiftçiler   tarafından pastörize sütlerden hazırlanmış; Kaşar peyniri, Beyaz peynir, Lor peyniri,Tecen peyniri ve Ayran stantlarında tüm misafirlere ikram edildi. Özellikle yaylada doğal yemlerle beslenmiş hayvanların sütlerinden elde edilen yöresel ürünler lezzet ve aroma yönünden büyük beğeni kazandı.


16 Eylül 2010. 15:38
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x