Tavuk Gübresi Bulunmaz Nimet Ama ….!


Yıllar once  “Gıdada Kendine Yeter” ülke olarak tanımladığımız ülkemizdeki bazı yanlış ve tutarsız politikalar modern tarıma entegre  olmamıza engel oldu.

Yeniden eski durumumuza  gelebilmemiz  ve uluslararası rekabete uyum sağlabilmemiz için tarımdaki verimimizi en üst seviyeye ulaştırmamız gerekiyor.Bunun da en başarılı ve verimli yolunun çiftçilerimizi bilgilendirmek olduğunu bilmemiz yeterli.

Bu yazdıklarımızı olgunlaştırmak için de ilk olarak devlet teşviklerinin  en üst düzeyde olması lazım.

Bu teşvikler verilirken tabii ki tarım politikalarımızı da ele almamız gerekli.Bunun en başta geleni de tarım planlaması yapılması.Halbuki ülkemizde bir yıl kötü fiyattan alınan bir ükrün gelecek sezon ekilmiyor ve o ürününü sıkıntısı hat safhalara çıkıyor.

TAVUK GÜBRESİNİN ÖNEMİ

Tarımda en önemli girdilerin başında gübre gelmektedir.Bu önemli girdinin  ülkemizde sıkıntısı gün geçtikçe büyümektedir.Ülkemiz topraklarının yüzde 88’inin organik madde olarak yetersiz olduğu bir gerçektir.Bu sorunun ülkemizde hal yoluna girebilmesinin en büyük çaresinin tavuk gübresi olduğu bilimsel veriler tarafından doğrulanmaktadır.

YÜZDE 18 KDV  NORMAL Mİ?

Tavuk gübresinin üretimi başta Keskinoğlu Firması olmak üzere bir iki firmanın elinde bulunuyor.En modern tesislerde yapılan tavuk gübresinin her yerde kullanılması gerekirken yüzde 18 KDV oranı ile bu ürün çiftçilerimiz tarafından tercih edilmemektedir.Elmas ithalinin bile yüzde 1 gümrükle yapıldığı ülkemizde tavuk gübresinin yüzde 18 KDV ile pazarlanmasının ne derece komik olduğunu görmemiz gerekiyor.

DİĞER HABERLER
Haziran 2019: Dünya buğday, mısır, soya, pirinç durumu

HÜKÜMETİN ELE ALMASI GEREKİYOR…

Tavuk gübresi KDV’sinin yüzde birlere çekilmesi ile hem çiftçimiz büyük kazanç sağlarken,bir çok yerde gübre kokusundan şikayetçi olan çevrelerin de  bu olumsuz rahatsızlığı sona erecek ve üreticilerimizde her yıl aynı verimdeki ürününü pazara götürme şansını yakalayacaktır.


19 Eylül 2010. 12:35
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x