Çiftçilerin Desteklenmesi Gerek


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,, tarımda ileriyi düşünerek politikalar oluşturulması gerekliliğinin altını çizdi.
   
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ”Buğdaya bugün fiyat buluruz, ete bugün fiyat bulur günü kurtarırız. 10-15 sene sonra dünya ülkeleri ile tarımda nasıl yarışacağız, nasıl rekabet edeceğiz? Bunu düşünmeliyiz” dedi.

Bayraktar, Ereğli Ziraat Odasının yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, hizmetlerinden dolayı, tüm ziraat odalarına ve çiftçilere teşekkür etti. Çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bayraktar, ”Çiftçilerimize nerede faydalı olduk, nerede olamadık?’ öz eleştirisini yapmamız gerekir” dedi.

Tarımda ileriyi düşünerek adım atılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:

”Buğdaya bugün fiyat buluruz, ete bugün fiyat bulur günü günü kurtarırız. 10-15 sene sonra dünya ülkeleri ile tarımda nasıl yarışacağız, nasıl rekabet edeceğiz? Bunu düşünmeliyiz. Verimi artırmak zorundayız. Bunun için gerekli desteklerin verilmesi gerekiyor. Damlama sulamaya, yağmurlamaya büyük desteklerin verilmesi gerekiyor. Yarın AB’ye girdiğimizde her alanda rekabet edebilelim. Küresel ısınma zaman zaman bizi vuruyor. Küresel ısınma dünyada birçok ülkeyi de vuruyor. Bundan sonra bu hadiseyi çok yaşayacağız.”


DİĞER HABERLER
Avrupa Tarımı Anadolu'dan Öğrendi
20 Eylül 2010. 07:40
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x