”Tarım Bakanlığı sınıfta kaldı”


Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği, “Tek tek hayvan sayılması, hayvan hareketlerinin takip edilemediğinin göstergesidir” açıklaması yaptı.

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği’nce yapılan açıklamada, hayvan ithalatından sonra et ithalatının da serbest bırakıldığı belirtilerek, “Öyle ya da böyle Tarım Bakanlığının et fiyatları konusunda sınıfta kaldığı ortadadır” denildi.

Birlikten yapılan açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının milyonlarca lira harcanarak oluşturulan hayvan kayıt sistemine sahip olmasına rağmen, Tarım ve Köyişleri Bakanı Bakanı Mehdi Eker’in talimatıyla tek tek hayvan sayımına çıkılıyor olmasının, Bakanlıkça hayvan hareketlerinin takip edilemediğinin göstergesi olduğu öne sürüldü.

Diğer taraftan ülkeye son birkaç yıla kadar komşu ülkelerden kaçak hayvan girdiği, bu ülkelerde hayvan fiyatlarının artması ile Türkiye’ye kaçak hayvan girişinin durduğu, bu nedenle et fiyatlarının arttığı iddia edilen açıklamada şöyle denildi:

“Öyle ya da böyle Tarım Bakanlığının et fiyatları konusunda sınıfta kaldığı ortadadır. Şayet et fiyatındaki dengeyi geçmişteki kaçak hayvan girişi sağlıyorsa sormak gerekir, Türk çiftçisi canla başla yaşamını idame ettirmek için hayvancılıkla uğraşırken, kimler kaçak hayvan girişiyle haksız rant elde etti, ya da sayın Bakan’ın deyimiyle canlı hayvan sayımız yeterli ise bu spekülatörler kimler ki onlara engel olunamadı. Neden işi et ithalatına kadar vardırdık. Hiç düşünmek bile istemiyoruz ama şu sıralar İstanbul’da bir ‘Halk Et’ lafı gündeme getirilmektedir. Acaba yine birileri yeterli ucuz stoku yaptıktan sonra et ithalatından vaz mı geçilecek? ”

DİĞER HABERLER
Dünya Hububat Durumu

Ülkenin bir çok bölgesinden alınan haberlerde ciddi bir şap hastalığı salgını olduğundan ve virüsün tip değiştirdiğinden bahsedildiği, şapla yapılan dönemsel mücadele kampanyalarında eski tip şap aşılarının kullanıldığı belirtilen açıklamada, Bakanlık olarak ne gibi tedbirler alındığı konusunda bir açıklama beklenildiği kaydedildi.


21 Eylül 2010. 18:05
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x