Yumurta Fiyatları Rayına Oturdu


Ekim ayında, marketlerde 10 liraya kadar çıkan yumurtanın kolisi 6-6,5 liraya düştü.

Ekim ayında market ve alışveriş merkezlerinde 10 liraya kadar çıkan yumurtanın koli fiyatı ucuzlayarak tüketicinin sofrasında yerini aldı.

SATIŞ MERKEZLERİNİN  ROLÜ BÜYÜK

Alışveriş ve marketler yumurtayı yüzde 15-20 kar marjı ile satıyor.Bazı dönemlerde bu kar marjı normal seviyenin üstünde olabiliyor.

Hatta, yumurta fiyatlarındaki artış satış merkezlerine en seri bir şekilde yansırken,düşüşlerde etiketlerin değişmediğine şahit oluyoruz.Bu da tüketiciye yansımayan indirimin bir şey ifade etmediğinin kanıtı olarak hafızalara yerleşiyor.İlgililerin önce bu konuya el atmasının elzem olduğunu düşünüyoruz.

Anadolu Ajansına bir demeç veren Kayseri Tavukçuluk Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAYTAŞ) Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, yumurta fiyatlarında ihracatın etkili olduğunu belirterek, iki ay önce yükselen yumurta fiyatının yeniden dengesini bulduğunu bildirdi. Salt, “Market ve alışveriş merkezleri yumurtayı yüzde 15-20 kar marjıyla satıyor. Bazı dönemler bu kar marjları değişebiliyor. Bazen toptan fiyatlardaki artış, perakende piyasasına daha fazla yansıyor. Bu nedenle, toptan fiyatlardaki düşüş, perakende fiyatlara daha fazla yansıyabiliyor” dedi.

Yumurta üretimindeki girdilerde görülen artışlar ve talepteki yoğunluk nedeniyle fiyatların yükseldiğini hatırlatan Salt, ihracattaki bir miktar düşüş ve iç piyasada arz-talep dengesinin sağlanması nedeniyle fiyatların eski seviyesine geldiğini kaydetti.

DİĞER HABERLER
Gıdada savaş rüzgarları esiyor

15 Aralık 2011. 12:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x