Beypiliç üreticileri ile Mudurnu’da buluştu


BEYPİLİÇ ÜRETİCİLERİYLE MUDURNU’DA  BULUŞTU 

AYDIN ÖZPELİT
Bolu Büro Şefi

Beyaz Et Sektörümüzün köklü entegre firmalarından Beypiliç Mudurnu yöresinde çalışmalarını sürdüren üreticilerini bilgilendirdi.

Mudurnu Belediye Düğün Salonunda üreticilerin katıldığı toplantıya Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı İskender Turan başkanlık yaptı.  Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı İskender Turhan yaptığı konuşmada“Onun için bu hafta sonu Mudurnu’ya gelerek sizlerin dertlerini, sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmak için buraya geldik. 24 yıldır ben bu bölgedeyim. İlk veterinerliğime burada başladım, çoğunuzu tanırım. Bu nedenle sorunları çözmek için konuşmak en güzel yoldur. Çözülmeyecek bir problem yoktur” dedi.

Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı İskender Turhan, beyaz et sektörünün 2011 yılında iyi kazanç sağladığını söyledi.

Üreticiler toplantısında  konuşan Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı İskender Turhan, et tüketiminin insan sağlığı açısından önemli olduğuna işaret ederek, ”Tavukçuluk 2011 yılında güzel kazanç sağladı. Kurban bayramı sonrası, iki aydır et fiyatları düşüşe geçti. Türkiye’de tüketim kişi başına 22 kilogram, Avrupa ülkelerinde 35 kilogramı bulan ülkeler var. Et yemeyen insanların beyin hücreleri çalışmaz, anne, çocuk, yaşlı, ihtiyar herkes mutlaka et yemelidir” dedi.

Kümeslerde ısının önemini vurgulayan İskender Turhan”Ayağınızı nasıl sıcak tutuyorsanız tavuklar da sıcak olmalı. Altlık sıcak olacak. Sizlere altın gibi civciv göndersek alt zemin sıcaklık düşükse olmaz. Civciv şifayı kaptı mı bitti. Altlığın kalitelisini alın, kavak talaşı almayın mantar yapar. Civciv geliyor, kümese koyup ‘yorulduk’ diye eve gidip yatılıyor, sabaha o civciv hasta oluyor. Civcive bebeğe nasıl bakıyorsanız öyle bakmalısınız” dedi.

DİĞER HABERLER
Geliştirilen suni deri sayesinde, hayvanlar deneklikten kurtulacak

Kümeslerdeki hayvanlarınıza aile fertleri gibi hareket edilmesini isteyen İskender Turhan:”Hanımızı ve çocukları görmeyeceksiniz sadece civcivleri göreceksiniz. Tavukçunun 4 sırrı altlık iyi olacak, ısı iyi olacak, yemi, suyu iyi olacak ve havasına baktın mı, 24 saatte 4 saat çalıştın mı tamam. Kümeste her şey otomatik, biz tembel olduk. Kümeste vatandaş tavuklarla konuşacak, iyi bir tavuk bakıcısı kümesin hava, su, ısını anlar. Tavukçulukta maliyetler artıyor, kar düşüyor. Elektrik, kömür, altlık, işçilik ve kümes arıza giderleri arttı.”dedi

Veteriner Hekim Hamdi İlbeyi’nin “Piliçlerde İlk Hafta Bakım İdaresi “ konusunda verdiği bilgi sonunda üreticiler bu konu ile ilgili olarak sorular yönelterek bilgi sahibi oldular.

Beypiliç  Canlı Üretim Müdürü  Nihat Altunel ise “Kanatlı Kümeslerinde Biyogüvenlik” konusunda üreticileri geniş bir şekilde aydınlattı.Soru cevap bölümünün ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Mudurnu’dan ayrılırken görüşlerini açıklayan Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı İskender Turhan“Bizim başımızın tacı emektar,cefakar,vefakar üreticilerimizle her yıl olduğu gibi bu yıl da  buluştuk ve dertleştik.”dedi.
Mudurnu Müftülüğü ve Belediyesi Aşure dağıtımı yaptılar

Mudurnu Zabıta Ekipleri Yıldırım Bayezit camiinde kılınan Cuma namazından sonra vatandaşlara Aşure dağıttı.


17 Aralık 2011. 18:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x