Sudan Veterinerlerine Gıda Güvenliği Eğitimi


ONUR KONURALP

Başbakanlık Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığ ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’ nın koordine ettiği TİKA – SUDAN VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN (ULUSAL ZEHİR BİLİMİ ÜYELERİNİN) Eğitim Organizasyonu ve Sosyal Proğramı, Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi’nin deneyimli kadrosunun öncülüğünde yapıldı.

Bu konu ile ilgili olarak ülkemize gelen Sudanlı Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin detaylı eğitim ve gezi programı renkli bir  organizasyonla gerçekleştirildi.

Ülkemize gelen Sudanlı Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri 16 Eylül 2010 tarihinde İstanbul Kurtköy-Pendik’te bulunan Mefar İlaç Sanayii A.Ş Eğitim Salonunda kendilerine eğitim verecek uzman kadro ile tanıştılar.

Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı  Dr. Can DEMİR ve MEFAR İlaç San. Genel Müdürü Üstün BAHAROĞLU’nun hoşgeldiniz konuşmalarının ardından,TİKA temsilcisi eğitim programı ile ilgili bilgi vererek konuklara hoş geldiniz dedi.

Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi’nin Genel Koordinatörü Nilifer Demir kurumunun genel bir tanıtımı yaptı.

Daha sonra şu program uygulandı:

MEFAR Kalite Kontrol Müdürü İlknur AYDIN “Steril enjektabl ilaç üretiminde GMP uygulamaları” eğitimi,
GGveHA Temsilen Prof. Dr. Yavuz SEZEN’in başkanlığında ilaç üretim sahasının gezilmesi ve uygulamaların yerinde görülmesi
12.00-13.30: Öğlen yemeği

DİĞER HABERLER
Marmarabirlik'te Asa güven tazeledi

SOSYAL PROGRAM

13.30-14.15: Üsküdar Kız Kulesine karadan gidiş
14.15-14.30: Üsküdar Kız Kulesi’ne denizden gidiş
14.30-15.30: Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi ev sahipliğinde Kız Kulesi gezisi ve ikram
15.30-15.45: Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi’nin, Eğitim Sertifikası, Plaket ve Hediyelerin Takdimi
15.45-16.15: Denizden geri dönüş ve uğurlama

‘SUDAN ULUSAL İLAÇ VE  ZEHİR  KURULU  ÜYELERİ  ’’ HEYET LİSTESİ

Prof.Dr. Kamal Eldin El Tayeb Ibrahim,Prof.Dr. Mohamed El Sheikh Barri Abdelatie,Prof. Dr. Amal Omar Bakhit El Awad,Prof.Dr. Kamal Eldin El Siddig Ibrahim Shahein,Dr. Abdelrahman Mustafa Abdelrahman Ahmed.Dr. Sania Abdalla Ibrahim Shadda,Dr. Samir Abdel Rasoul Ali Mustafa,Dr. Abdel Wahab Awad Mohamed Idris,Dr. Amana Eisa Khalafalla Ali,Chemical  ENG. Salha Mubarak Hassan Ali,Dr. Mahmut ÇEVİK  Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ,Neşmin GAZAN  Arapça Tercüman ,

GGveHA temsilcisi Prof.Dr. Yavuz SEZEN,GGveHA Yön. Krl. Bşk. Dr. Can DEMİR,GGveHA Genel Koord. Nilüfer DEMİR , İstanbul Tarım il Md.lüğü  Temsilcisi,

Eğitime gelen veteriner hekimler Türkiye’de kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan çok memnun kaldıklarını dile getirirken, Gıda Güvenliği ve Hijyen Akademisi yetkililerine de teşekkür ettiler.


22 Eylül 2010. 11:03
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x