Veteriner Hekimler Meslektaşları Akif’i Andılar


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Veteriner Fakültesi, 2011 yılının ‘Mehmet Akif Ersoy’ yılı olması dolayısıyla, ’75.Ölüm Yıldönümünde Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy’ konulu sempozyum düzenledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Veteriner Fakültesi, 2011 yılının ‘Mehmet Akif Ersoy’ yılı olması dolayısıyla, ’75. Ölüm Yıldönümünde Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy’ konulu sempozyum düzenledi.

Omü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma, Ankara Veteriner Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ferruh Dinçer ve Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Cahit Kavcar, konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Mehmet Akif Ersoy, veteriner hekimliği yanında daha bir çok konuda örnek alınacak bir kişiydi. 75. yılında kendisini anmamız büyük bir gurur kaynağıdır. Sizleri bu salonda görmekten çok mutluyum.” dedi.

Rektör Yardımcısı YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç ise “Değerli bir şahsiyetin ölüm yıldönümünde böyle bir sempozyumda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. İstiklal Marşımız ile zirveye çıkan M. Akif Ersoy, bilim adamı olmasının yanı sıra şu anda toplum olarak özlemini çektiğimiz iyi bir insandı. Her yönüyle örnek alınması gereken bir şahsiyetti. Mehmet Akif Ersoy, millet olarak bizim zenginliğimizdir.” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Türktraktör Akademi, 3. Kez Bayi ve Çalışanlarına Kapılarını Açtı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından hazırlanan belgesel filmin gösterimi ardından söz alan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ferruh Dinçer, “Akademik Yaşamında Akif” konulu bir sunum yaptı. Dinçer, “Samsun’da bu sempozyumda olmaktan çok mutluyum. Akif hakkında yıllardır konuşuyorum. 50. yıldönümünde de bir sempozyumda konuşmuştum ve şimdi 75. yıldönümünü anıyoruz. Akif çok iyi bir bilim adamıydı. İnançlı, çağdaş ve akılcı bir müslümandı. İslâmiyeti cehalete sürükleyenlere karşı savaş açmış bir insandı. Mehmet Akif, insanı seven, haksızlığa her zaman başkaldıran bir şahsiyetti.” şeklinde konuştu. Prof. Dinçer, akademik yaşantısında da Akif’in kendisine hep ışık tuttuğunu belirterek öğrencilere hitaben, “Sizlere de ışık tutacağını umuyorum.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, konuşmacılara plaket ve çerçevelenmiş İstiklal Marşı hediye etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da konuşmacılara ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim etti.

Sempozyuma, Rektör Yardımcıları YÖK Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Hasan Gümüş, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

DİĞER HABERLER
Türk Boğazları için denizde eylem

27 Aralık 2011. 19:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x