Mısır’ın Piliç Eti Egetav’dan


Ülkemizin hızlı yükselen trendi ile tavukçuluk sektörümüzde büyük bir sempati kazanan Ege-Tav A.Ş uzun süredir haftada yaptığı 400.000 adetlik civciv ihracatı ile Mısır halkının piliç eti ihtiyacının önemli miktarı karşılamaya devam ediyor.

 Bu konu ile ilgili olarak bilgi veren Ege-Tav A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Natan Hayim  “Ege-Tav A.Ş. yıllık yaklaşık 20.000.000 damızlık yumurta ihraç etmektedir. Damızlık yumurtalar hava kontrollü tırlar ile istenilen ülkeye randıman kaybı olmaksızın sevk edilmektedir. Damızlık yumurta ihracatının yanı sıra, yıllık yaklaşık 3.000.000 adet etlik civciv kargo uçakları ile ihraç edilmektedir. Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Suudi Arabistan ve Mısır başlıca ihracat yapılan ülkelerdir. Türk Tavukçuluk Ssektörü’ne bir nebze katkıda bulunuyorsak kendimizi bahtiyar hissederiz”dedi. 

 Bilindiği gibi Ege-Tav A.Ş.’nin tavukçuluk sektöründeki hikayesi 1977 yılında kurulan Üçler Tavukçuluk’a kadar uzanır.Şimdiki Ege-Tav A.Ş.’nin  başarı öyküsü, Üçler Tavukçuluk’un Sarnıç köyündeki 5.000 kafesli ve 10.000 yarka kapasiteli 2 adet kümesinin  faaliyete geçmesine kadar dayanır.

Bu süreç zarfında, Üçler Tavukçuluk’un kafes sayısı 60.000’ne ve yarka sayısı da 100.000 adete ulaştığına şahit oluruz.

Ege-Tav A.Ş.’nin Kuruluşu

Büyümeye devam eden Üçler Tavukçuluk, 1982 yılında yerini Ege-Tav A.Ş.’ye bıraktığını görürüz.Ege-Tav A.Ş. 10.000 damızlık ve haftalık 40.000 kapasitelik bir kuluçkahane ile üretime devam etmiştir.

DİĞER HABERLER
Ukrayna’dan Türkiye’ye destek

O yıldan günümüze, sektörün yaşamış olduğu bütün krizlere rağmen, geleceği gören ve sektörü Ege-Tav A.Ş.’nin Ege-Tav A.Ş.’nin Ege-Tav A.Ş.’nin iyi analiz eden Ege-Tav A.Ş., kaliteli ürünleriyle üretimini arttırmayı başarmıştır.

Toplam 30 çalışan ile yola koyulan Ege-Tav A.Ş. bugün 350 çalışanıyla, etlik civciv üretiminde Türk Tavukçuluk Sektörüne  en iyi şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.


22 Eylül 2010. 14:32
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x