Gül “Beyaz Et Sağlıktır”


Yıllar sonra ilk kez bir cumhurbaşkanını ağırlayan Bolu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hafızalardan silinmeyecek bir karşılama yaptı.

Sabah saatlerinde Ankara’dan Bolu’ya geldi. Gül, Bolu Valiliği önünde Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Valiliğe gelişinde burada toplanan vatandaşları selamlayan Gül, tören mangasını selamladıktan sonra Vali Yılmaz’ın makamına geçti.

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, bütün illeri çeşitli vesilelerle ziyaret ettiğini söyledi. Bazı illere 20-30 yıl boyunca hiç Cumhurbaşkanı uğramadığını ya da Cumhurbaşkanı ziyareti vesile olmadığını ifade eden Gül, ”Bunu öğrendikten sonra illeri ziyaret edip sorunları yerinde görmeyi ve vatandaşlarla yakın olmayı önemsedim” diye konuştu.

Bolu’ya daha önce gelmek istediğini dile getiren Gül, ”Ama bazen yakın olunca yakınlık uzağa da dönüşüyor. Gecikmiş olsa da Bolu’da olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

 “Bolu gizli kalmış bir servet”

Konuşmasına Bolulu vatandaşların kendisine göstermiş olduğu ilgi ve sevgiden dolayı teşekkür ederek başlayan Gül, “ Çok uzun zamandan beri Bolu’ya gelmeyi arzu ettim ama nasip bu güneymiş. Bolu Türkiye’nin en güzi de illerinden bir tanesi. Allah buraya her türlü güzelliği vermiştir. Sizlerde bu güzelliklerle iç içesiniz. Bazen insanlar bulunduğu yerin kıymetini ve güzelliklerini içinde yaşadığı için göremiyor. Ama dışarıdan bakınca bu ilin güzellikleri çok az yerde bulunur. Dağlarınız, gölleriniz, kırlarınız, yaylalarınız hepsi de birbirinden güzel. Tabi ki insanları güzel olunca, tabiatında güzelliği ile birleşince bunun ayrı bir tadı oluyor. Sizler vatanına, milletine en çok bağlı vatandaşlarımızsınız. Türkiye’nin her tarafı birbirinden güzel. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi arasında hiçbir ayrım yoktur. Hepsinin ayrı ayrı güzelliği vardır ama Bolu’nun tabiat güzellikleri tüm Türkiye için büyük bir servettir. Birbirinizi ne kadar çok severseniz, birbirinizle ne kadar çok dayanışma içerisinde olursanız o ilde her zaman güzel şeyler olur. Bolu’da da çok güzel şeyler olacaktır. Bolu bir servet. Bu servet biraz gizli duruyor. Bu gizlilik bütün Türkiye ve dünyaya tanıtılacak. Bu tanıtım sonrası da dünyanın dört bir yanından insanlar buraya gelerek bu güzelliklerden nasibini alacaklardır “dedi.

DİĞER HABERLER
Salma Tavukçuluk İçin Bakanlıktan Yeni Yönetmelik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından 1989 yılında Bursa’da içerisinde kendisinin ve Belediye Başkanının  da yer aldığı nostalji niteliği de taşıyan çerçeve içerisinde bir fotoğraf ile Bolu yöresine ait çeşitli hediyeler sunuldu.

 GÜL BEYPİLİÇ TESİSLERİNDE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,ziyareti sırasında Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden Beypiliç A.Ş.’nin yeni açılan Bolu tesislerinde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, fabrika girişinde Beypiliç A.Ş. Genel Müdürü Sait Koca ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı’na fabrika ziyaretinde Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve AK Parti Bolu Milletvekilleri eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül sohbet sırasında nasıl sağlıklı bir şekilde kaldığı sorusuna “Yediklerime ve spora çok önem veririm.Bunun için kırmızı etten daha çok protein ihtiyacım için yumurta ve beyaz et tercihimdir.Bir de sporumu eksik etmem “dedi.

Beypiliç A.Ş.’nin yeni açılan tesislerini inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, fabrika hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tesisi inceledikten sonra hayırseverler  plaket törenine katılmak üzere Gazelle Otel’e geçti.

Cumhurbaşkanı Gül, Bolu’da Hayırseverler Ve İşadamlarına Plaket Verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bolu ziyareti, Bolu Valiliği tarafından organize edilen hayırseverler ve işadamlarına verilen plaket töreniyle devam etti. Törenin yapıldığı Gazelle Otel’e gelir gelmez şehit yakınlarının oturduğu masaya uğrayan Cumhurbaşkanı Gül, şehit aileleriyle yakından ilgilendi. Plaket töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Bolu’da olmaktan mutluluk duyduğunu yineleyerek şöyle konuştu: “Bolu’da olmaktan çok mutluyum herkesin elini tek tek sıkmak istiyorum ama biraz geciktik hepinizin adına şehit aileleriyle görüştüm hepinizin adına ellerini sıktım selam verdim. Uzun zamandır gelmek istiyordum. Bolu’nun güzelliklerini yukarıdan görüyordum. Şimdi gelerek gördüm. Gün boyu sizlerleyim gece de buradayım. Bolu, tabiat güzellikleri açısından ülkemizin en güzel illerinden biri. Vali bey ve belediye başkanından detaylı bilgi aldım. Bolu’da, bu güzelliklere rağmen yerli ve yabancı turist sayısı çok az” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Veteriner Hekim ve ailesinin feci ölümü

Cumhurbaşkanı Gül, önce Türkiye’ye sonra dünyaya burayı tanıtacaklarını belirterek “Hem yerel yönetimler hem de Ankara hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

Konuşmasına, “Bolu’nun önemli başka yerleri var çok önemli hayırseverler var onlara şükranlarımı sunuyorum” diyerek devam eden Cumhurbaşkanı Gül, insanların, kazandıklarını insanların hizmetine harcaması gerektiğini söyledi. Memleketimizin dört bir yanının güzel olduğunu anlatan Gül, şöyle konuştu: “Tüm illere gitmeye çalışıyorum. Bu güzel ülkemizin kıymetini bilmek gerek. Geriye baktığımızda kaybettiğimiz yıllar var. Şimdi bu yılları kazanma zamanı. Her şeyin başı birlik beraberlik ve dayanışma olmasıdır. Daha çok çalışarak ülkemizi daha iyi yerlere getireceğiz. Bu ilde güzel bir dayanışma var.”

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Hayırseverler, Süreyye Astarcı,Mustafa Yalman, Yaşar Çelik, Mustafa Çizmecioğlu, Ahmet Kahraman,  Seyid Mithat Dayıoğlu ve okul yaptıran emekli öğretmen Nimet Meto, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden plaket aldı.

Törende ayrıca, Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ericek ve Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca ilk 100 sanayi tesisi arasına girdikleri için Bolu Valiliği tarafından plaketle ödüllendirildi.

 


6 Ocak 2012. 10:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x