Gıda güvenliği ile ilgili sistem kuruluyor


90 yönetmeliğin bir arada devreye girdiği ülkemizde yeni bir ‘gıda güvenliği sistemi’ kurulacağı açıklandı.

Bu konu ile ilgili olarak,Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, “Gıdayla ilgili 90 yönetmeliğin bir arada devreye girdiği Türkiye’de yeni bir ‘gıda güvenliği sistemi’ kuruluyor” dedi.

Bakan Eker,Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Kahvaltılık Gevrek Fabrikası’nın açılışında, tarım ve gıdanın, insanlığın tüm dönemlerinde var olduğunu ve böyle de devam edeceğini söyledi.

Türkiye’nin coğrafya ve tarımsal potansiyeliyle önemli bir ülke olduğunu belirten Bakan Eker, şöyle devam etti:

“Uyguladığımız tarımsal politikalarla bu stratejik değere uygun bir tarım sektörü yapılanması gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de gıda sektörü ve sanayi gelişiyor. Biz gıdayı bir zincir olarak nitelendiriyoruz. Nerede başlar? Tarlada ve toprakta başlar. Toprağın güçlenmesinde, toprağa atılacak tohumda başlar. Nereye kadar? Kasenin içindeki evreye kadar. Yani kaşığımızın tamamının içine girene kadar. Bu halkaları bir zincir olarak görüyoruz. Bunları bir bütün olarak ele alıp tedarik, temin, üretim, endüstri, denetim, kısacası zincirin bütün halkalarının değerlendirilmesi lazım. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız, gıdayla ilgili 90 yönetmeliğin bir arada devreye girdiği Türkiye’de yeni bir ‘gıda güvenliği sistemi’ kuruluyor.”


DİĞER HABERLER
Marmarabirlik bu yıl ihracatta "rekor" bekliyor
6 Ocak 2012. 23:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x