Kırmızı Et Üretimi Düşüşte


Kurban Bayramı’nda kırmızı et üretimi (Kasım 2011) aylık yüzde 119.2artma gösterirken,yıllık hesap edildiğinde 8.8 oranında düştüğü açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2011 yılının Kasım ayına ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, 2010 yılının Kasım ayında 161 bin 655 ton olan kırmızı et üretimi, geçen yıl Kasım ayında yüzde 8,8’lik azalışla 147 bin 443 tona geriledi.

2011 Kasım ayındaki kırmızı et üretimi, Ekim ayına göre ise yüzde 119,2 oranında arttı. Ekimde 67 bin 259 ton kırmızı et üretilmişti. Bu artışta Kasımda kutlanan Kurban Bayramı belirleyici oldu.

Verilere göre, 2011 Kasım ayında kırmızı et üretiminin 112 bin 528 tonunu sığır eti, 170 tonunu manda eti, 27 bin 144 tonunu koyun eti, 7 bin 601 tonunu da keçi eti oluşturdu.

Kasımda sığır eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 93,9 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 3 azaldı.

Söz konusu ayda koyun eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 323,2 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 28 azalış gösterdi.


DİĞER HABERLER
Üniversiteli çobanın örnek hayat savaşı
10 Ocak 2012. 12:08
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x