Haydarpaşa Modern Bakkal Olacak


İstanbul Anadolu yakasından binlerce kişiyi Haydarpaşa’ya taşıyan banliyö trenleri, Mart ayı itibarıyla seferlerine 30 ay ara veriyor. Bu arayla birlikte tarihi Haydarpaşa garı da yarı Alışveriş Merkezi haline dönüştürülecek.

Mart ayı itibariyle “hızlı tren çalışmaları” nedeniyle binlerce kişinin kullandığı banliyö tren seferleri durdurulacak. Zaman gazetesinin haberine göre ise, seferlerin durdurulmasının ardından Haydarpaşa’nın yarı AVM olmasının da önü açılmış olacak.

Şubat ayı itibariyle şehirlerarası trenlerin tüm seferlerini durduracak olan AKP, İstanbul trafiği için oldukça önemli olan Banliyö trenlerinin seferlerine de Mart ayı itibariyle son verecek. Her gün Gebze, Pendik, Kartal, Maltepe ve Bostancı hattından binlerce kişiyi Söğütlüçeşme ve Haydarpaşa üzerinden Avrupa yakasına taşıyan ve aynı şekilde geri dönüşü sağlayan hattın seferlerini durdurması binlerce kişiyi büyük zora sokacak.

Daha “maliyetli” olmasın diye!
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Birleşik Taşımacılık Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hasan Bektaş, konuyla ilgili yetkili mercilerin net bir bilgilendirme yapmadığını ama Mart ayı itibariyle böyle bir uygulamanın gerçekleşebileceğini söyledi.

Hızlı tren çalışmalarının hat kapatılmadan da yapılabileceğini vurgulayan Bektaş, bu yolun tercih edilmemesinin nedeninin “maliyet” olduğunu ifade etti.

Haydarpaşa AVM mi olacak?
Zaman gazetesinin haberine göre, Mart ayı itibariyle tüm tren ve banliyö seferlerinin durdurulması üzerine Haydarpaşa Tren Garı da yenilenecek. Habere göre iki yıl sürecek “restorasyon” çalışmasının ardından yanan çatı katı kafeterya ve gözlem evi olacakken, diğer katlar ise müze, alışveriş merkezi ve gar şeklinde düzenlenecek.

DİĞER HABERLER
Et ithalatı için süre uzatıldı

Haydarpaşa Gar Müdürü Orhan Tatar, garın en üst katının kafeterya ve gözlem terası olarak düşünüldüğünü belirtirken, “Sıcak bir çay eşliğinde insanlar sevdikleriyle oturup İstanbul’u izleyebilecek. Ayrıca Haydarpaşa’nın denize bakan cephesinde bulunan kulelerin de gözlem terası olarak düzenlenmesi düşünülüyor. Buralara asansörle çıkılan seyir terası yapılması planlanıyor” şeklinde konuştu.


10 Ocak 2012. 15:45
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x