Şeker Piliç’in “Şeker Patronu” Otelciliğe Soyundu


İş dünyasının ve sektörümüzün renkli kişilerinden Şeker Piliç ve Altın Bahçe Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, hobi olarak butik otel ile turizm sektörüne adım atıyor.

Misafir ağırlamayı çok seven Ali Bor,Bandırma’da bulunan eski Tekel binasını 2011 yılında Bandırma Belediyesi’nden 29 yıllığına kiraladı ve restorasyonu tamamlayarak tarihi binayı çok yakında butik otel olarak hizmete açacak.

Deniz ve şehir manzaralı 23 odanın bulunduğu ve adını Bandırma’nın eski adlarından biri Panderma’dan alan Panderma Port Hotel’in restorasyonu sırasında binanın tarihi dokusuna sadık kalındı. İç dekorasyonunda 1850’li yılların ruhunu yaşatması için ahşap dekorasyon malzemeleri tercih edildi. Kablosuz internet, ücretsiz otopark ve 24 saat oda servisinin sunulacağı Panderma Port Hotel, misafirlerinin kendilerini ev konforunda ve sıcaklığında hissedebilmeleri için düşünülen detaylarıyla fark yaratacak.

Panderma Port Hotel’in içinde yer alan Panderma Port Cafe & Brasserie ise farklı damak tatlarına hitap eden mönüsüyle Bandırma’lıların olduğu kadar, iş ve turistik amaçlı ilçeyi ziyaret edenlerin de önemli buluşma adresi olacak. Mönüsü WACS-Dünya Aşçılar Federasyonu Üyesi, Milli Aşçı Şef Arif Aktürk tarafından hazırlanan restoranda, Türk ve dünya mutfaklarından seçkin örnekler yer alacak.

DİĞER HABERLER
 Tavuk ve Sağlık

Şeker Piliç ve Altın Bahçe Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, kişisel yatırımı Altın Bahçe ile 2008 yılında tarım sektörüne girdiğini hatırlatarak, Panderma Port Hotel ile farklı bir sektöre adım atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Panderma Port Hotel’in Bandırma’nın en önemli ihtiyaçları yeme-içme ve konaklama hizmetleri ile kısa zamanda farkını ortaya koyacağını ifade eden Ali Bor, “Tarım ve turizm, sanayinin koşuşturmacasından sonra beni dinlendirecek iki alan olacak” diye konuştu.

Panderma Port Hotel’in bulunduğu binanın tarihi 1850’li yıllarla kadar uzanıyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bölgenin en önemli liman kenti olan Bandırma’ya tütün depolama ve ihraç etme amacıyla inşa edilen Panderma Port Hotel binası, Kurtuluş Savaşı sırasında çıkan yangınlarda ayakta kalmayı başaran ender binalardan biri oldu. Cumhuriyet döneminde alkollü içkiler ve tütün depolama ve dağıtımı için kullanılan bina, 2011 yılında işadamı Ali Bor’un sahibi olduğu Altın Bahçe Tarım Ürünleri tarafından 29 yıllığına kiralanarak, otel, bar ve restoran olarak restore edildi.

 

 

 


13 Ocak 2012. 15:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
mustafa asist
mustafa asist
12 yıl önce

yaa bu tekel binası yıkılda yerinde yeller esiyor :))

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x