Namet’e Helal Sertifikası Verildi


Başta Et ve Türk gıda sektörünün öncü firmalarından Namet, Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) “Helal Gıda Sertifikası” aldı.

Bir süre önce Halal Food Authority kurumunun temsilcisi olan, QA Technic şirketinden de sertifika alan Namet, TSE’nin denetimlerinden başarıyla geçerek,  İslami kurallara uygun bir biçimde üretim yaptığını bir kez daha belgelendirmiş oldu.

Namet A.Ş. Genel Müdürü N. Tarık Kayar, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Namet ürünleri için daha önce akredite bir kuruluştan helal sertifikası almıştık. Bu belgenin süresi dolunca, tüketicilerimizin helal gıda tüketmeye yönelik hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak, 2011’in son aylarında, İngiltere merkezli Halal Food Authority’ye başvurduk ve QA Technic şirketi tarafından denetlendikten sonra, helal sertifikası aldık.

Yine aynı dönemde TSE’ye de müracaat ettik ve konusunda uzman denetçilerin ve din görevlilerinin gözetiminde değerlendirmeye tabi tutulduk. Değerlendirme sonucunda kesimhanemiz ve fabrikamız için helal sertifikası almaya hak kazandık. Böylece bu konuya vermiş olduğumuz önemi, hem uluslararası hem de ulusal platformlarda, bir kez daha göstermiş olduk.”

 


DİĞER HABERLER
Moğolistan'da helal kesim standartları oluşuyor
13 Ocak 2012. 18:49
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x