Mersin-İskenderiye RO-RO Seferleri


İstanbullines A.Ş, Şubat ayı içerisinde Mersin – Iskenderiye arasında RO-RO seferlerine başlıyor.

İSTANBULLINES A.Ş. MERSİN – İSKENDERİYE RORO SEFERLERİNE BAŞLIYOR

Ortadoğu ülkelerine giden Türkiye plakalı tırların Suriye geçişlerinde yaşadığı sıkıntılar üzerine yapılan çalışmalar neticesinde Marmara Denizi’nde Ambarlı- Bandırma  2 adet RO-RO gemisi ile taşımacılık yapan İstanbullines A.Ş, Şubat ayı içerisinde Mersin – Iskenderiye arasında RO-RO seferlerine başlıyor.

Seferler Salı, Perşembe ve Cumartesi akşamları saat 22:00’de karşılıklı olarak Mersin ve İskenderiye’den yapılacak. Hatta konulacak olan RORO gemileri 100 TIR kapasiteli olup Suriye’den transit olarak geçen Türkiye plakalı TIR’ların tamamını taşıyacak.

Şubat ayı başında başlayacak olan seferlerin Mısır ayağı, aynı zamanda Istanbullines’ın ortağı olan Suudi Arabistan kökenli Nesma Holding’e bağlı Namma Denizcilik Şirkerti tarafından yapılacak. İskenderiye’ye deniz yoluyla gidecek RORO’lar Mısır’ın Safaga Limanı’na kara yoluyla gidecek. Safaga limanından , Suudi Arabistan’ın Dıba limanına geçerek bütün körfez ülkelerine buradan dağılacak.

Mısır-Suudi Arabistan geçişi , halihazırda burada çalışmakta olan Namma Denizcilik Şirketi’nin RO-RO gemileri ile sağlanacak olup Tırların Mısır geçişinin sigortası ve diğer işlemlerinin Namma Denizcilik tarafından yapılmasına karar verildi.

 


DİĞER HABERLER
Vergi Borçlusuna Kapılar Açıldı
13 Ocak 2012. 19:14
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x