Ankara Gıda da Hamsi Hayranı Çıktı


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin 2011 yılında en çok hamsiyi tercih ettiklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre, Başkentliler 2011 yılında 4 bin 752 ton hamsi yedi. 866 ton ile sardalya ikinci sırayı takip ederken üçüncü sırada ise 796 ton ile istavrit tüketimi gerçekleşti. Başkentlinin geçen sene tercih ettiği diğer balıklardan ise 595 ton ile alabalık dördüncü, 217 ton ile mezgit beşinci oldu. Balık tüketim alışkanlığında önemli bir değişiklik yaşanmazken, bu sıralamayı palamut, levrek, tekir, çupra, kolyos ve tombik takip etti. Kefal, çinekop, bako, uskumru, tırsi, mercan, lüfer, kılıç, sazan, zargana, karides, yayın, mırlan, sarıkanat, somon da tüketilen balıklar arasında yerini aldı. Yerli balıklar dışında da ithal edilen Norveç Somonu ve uskumru da en çok tercih edilen çeşitler arasında yer aldı.

Ankara’da balık tüketiminde önceki yıllara göre azalma olduğu görülürken 2011 yılında toplam 8 bin 216 ton balık satıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal’e geçen yıl gelen balık miktarında azalma olduğunu belirten yetkililer, tüketim alışkınlıklarında önemli bir değişiklik olmadığının altını çizdiler. Balık sezonunun 1 Eylül ile 1 Mayıs tarihleri arasında devam ettiğini ifade eden yetkililer, Başkentlilerin ucuz ve lezzetli olması ne deniyle en çok hamsinin tercih edildiği kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hale Türkiye’nin değişik bölgelerinden çeşitli balıklar gelirken, en taze balığında Ankara’da satıldığı öğrenildi. Karadeniz’de Ankara’ya getirildiğini anlatan yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal’e Karadeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinden hamsi başta olmak üzere istavrit ve sardalya getirildiğini ifade ettiler.

DİĞER HABERLER
Lahmacun yarışması yapıldı

Tüketicileri de balık alırken taze olmasına dikkat etmeleri konusunda uyaran yetkililer, balıkların tazeliğinin parlak ve gözlerinin canlı, solungaçlarının kırmızı olmasından anlaşılabileceğini söyledi. /İHA


27 Ocak 2012. 20:30
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x