Zehirli Etlere Soruşturma


Bakterili hamburger etleri ile ilgili soruşturma başlatıldı.

.Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ortaya çıkan bakterili hamburger etleri ile ilgili Gebze İlçe Kaymakamlığı’nın talebi üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, piyasaya sürüldüğü iddia edilen 12 ton zehirli et skandalı ile alakalı olarak gerekenin hukuki olarak yapıldığını ve hem etlerle ilgili, hem de vergi kaçırma yönünden Gebze Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını doğruladı. Kendisi hakkında zehirli et skandalı ile ilgili bazı gazetelerde çıkan ve bazı firmaların korunması ile alakalı talimat aldığı yönündeki iddaları yalanlayan Karabulut, “Bunlar çok çirkin şeyler. Bana, başta başkanımız, ya da herhangi bir bakanımız olmak üzere hiçbir yetkili ya da ilgilinin herhangi bir firmanın korunması ile ilgili talimatta bulunmamıştır. Yazılıp çizilenlere son derece üzülüyorum ve doğru olmadığının altını çizmek istiyorum.” dedi.

Gebze’de ortaya çıkan bakterili et ile ilgili yetkili kurumların tespitleri olduğunu doğrulayan Kaymakam Karabulut, “Başta zehirli etlerle ilgili firmalar ve bu konuda şekli açıdan sorumluluklarını tam olarak yerine getirmediği iddia edilen Gebze İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli personelle ilgili cumhuriyet savcılığına gerekli suç duyuruları yapılmıştır. Prosedürlerin normal seyrinde ilerlediği konusunda hiç kimsenin tereddüdü olmamalıdır” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Market ve mağazalarda naylon poşet devri bitiyor

Basın mensuplarının bakterili et skandalının Kocaeli’nin Gebze İlçe Tarım Müdürünü koltuğundan ettiği ve Gebze İlçe Tarım Müdürünün 1 ay önce görevden alınarak Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü’ne atanmasıyla ilgili soru üzerine de Karabulut, “Doğrudur ilçe tarım müdürümüz bildiğim kadarıyla Kocaeli’ye atanmıştır. Çayırova ilçe tarım müdürü de bize atanmıştır ama, bu değişikliğin zehirli et skandalıyla uzaktan yakından alakası yoktur.” dedi.

Açılan soruşturma çerçevesinde F. firmasından 21 Haziran 2010 tarihinde alınan ve Bursa Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Laboratuvarı’nde yapılan tahlillerde 12 ürünün 5’inde Listeria Monocytogenes bakterisi, bir tanesinde küf maya bulunurken, 6 üründe de Türk gıda kodeksine uygun olmayan çeşitli cinste bakteri bulgusu tespit edildi. Yapılan suç duyurusunda F. firmasından alınan M., T.Et, A.Et, N. ve T.K. A.Ş. gibi firmalara ait dana kıyma, hamburger köftesi, dilimli sosis, steak haus, whooper köfte, pepperoni gibi et ürünlerde çeşitli bakteri bulgusuyla karşılaşıldığı ve konuyla ilgili yasal sürecin başlatılması istendi. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı


25 Eylül 2010. 08:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x