150 GEMİ BUZLARIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYOR


Donan Azak Denizi’nde 21, Kerç Boğazı’nda ise toplam 120 gemi denizin çözülmesini bekliyor. mahsur kalan gemilerin personeline helikopterle yardım ulaştırıldı.

Karadeniz’in kuzeydoğusunda 37 bin 700 kilometrekarelik bir iç deniz olan Azak tamamen dondu. Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, buzulların arasında 21 geminin sıkışıp kaldığı bildirildi. Bakanlık, denizin Ukrayna sahasında sıkışan ve acil yardım sinyalleri gönderen iki Rus bandıralı geminin mürettebatına Mı-8 helikopteri ile yardım ulaştırdı.

KURTARMA GEMİLERİDE MAHSUR KALDI

Deniz, yukarıdan bakıldığında adeta bir buz çölünü andırıyor. Mahsur kalan ‘Volga Balt 239′ adlı gemiye yardıma giden buz kırıcı gemi ‘Kapitan Çudinov’ da aynı kaderi paylaşınca bakanlık her iki gemiye de yardım etti.

Buz tutan deniz üzerine inen Mi-8 model yardım helikopterindeki ekipler, ‘Kapitan Çudinov’ kurtarma gemisinde mahsur kalan mürettebata yardım elini uzattı. Helikopterde yapılan ilk müdahalede kurtarılan mürettebattan birisinin kalp yetmezliği olduğu bildirildi. Mürettebatı gemiden alan yardım ekipleri daha sonra ‘Volga Balt 239′ gemisine hareket etti. Geminin üzerine inen helikopter daha sonra her iki geminin mürettebatını kıyıya çıkarttı. Kıyıda hazır bekleyen ambulanslar hastaları bölgedeki hastanelere götürdü.   Açıklama yapan yetkililer, kurtarma görevinin başarıyla tamamlandığını söyledi.?Azak denizinin Karadeniz’e birleştiği Kerç Boğazı’nda ise toplam 120 gemi denizin çözülmesini bekliyor.

DİĞER HABERLER
Dünya çevre günü kutlu olsun!

 


13 Şubat 2012. 19:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x