Şeker Piliç’ten Suudi Arabistan’a İlk İhracat Yapıldı


Türkiye’nin en köklü beyaz et üreticisi Şeker Piliç, Suudi Arabistan’a beyaz et ihraç eden ilk Türk firması oldu. Şeker Piliç, yıllık 670 bin ton piliç eti ithalatı yapan Ortadoğu’nun en büyük ithalatçı ülkesi Suudi Arabistan pazarına ilk giren sektör firması olarak, yılda 12 bin 500 ton ithalat yapan Suudi Arabistan firmasından sipariş aldı.

Şeker Piliç’in Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, yedi yıl aradan sonra, geçtiğimiz aylarda Türk beyaz sektörüne kapılarını açan Suudi Arabistan’la ilk anlaşmayı yapan firma olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ortadoğu pazarının Türkiye beyaz et sektörü için çok büyük önem taşıdığını belirten Emre Bor, Suudi Arabistan kapısının açılmasının Türk beyaz et sektörü için önemli bir adım olduğunu ifade etti. 

Şeker Piliç’in ilk siparişini Suudi Arabistan’ın en büyük firmalarından aldığını hatırlatan Emre Bor, “Anlaşmamızı yaptık, siparişlerimizi aldık, ürünlerimiz en yakın zamanda Suudi Arabistan market raflarında yer almaya başlayacak. Irak ve İran pazarının ardından Suudi Arabistan’da da en etkin Türk oyunculardan biri olacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu. 

Şirket olarak beyaz et sektörüne sürekli yatırım yaparak hep daha iyiyi hedeflediklerini ifade eden Emre Bor, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Sürekli genişlettiğimiz ihracat pazarlarında da önemli başarılara imza atamaya devam edeceğiz. Sektörümüze getirdiğimiz canlılıkla beraber, Türk ekonomisine de büyük katkı sağlayacağız. Şeker Piliç olarak 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz 14,7 milyon dolarlık ihracatımızı Suudi Arabistan ve yeni pazarların katılmasıyla bu yıl sonunda 30 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Şeker Piliç, Suudi Arabistan’dan aldığı ilk siparişin sevkiyatını şubat sonu itibariyle gerçekleştirecek.

 


DİĞER HABERLER
SATILIK Yumurta Tavuğu Komple Tesisi
14 Şubat 2012. 11:20
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x