Dr.Öz” Bir Düzüne Yumurtayı Haşlayın Günde İki Tane Tüketin”


Dr.Mehmet ÖZ:Yaşam sürenizi uzatmak ve genel sağlığınızı korumak için 1 dakikadan daha az bir süre içinde uygulayabileceğiniz 5 maddeyi açıklıyorum. Elbette sonsuza kadar yaşayamazsınız.

Ancak, daha uzun ve daha sağlıklı yaşamak için yapabileceğiz birçok şey var. Ve yapabilecekleriniz, düşündüğünüzden daha kolay. İşte işin iyi tarafı: Bütün bu alışkanlıklar bir dakikadan bile az sürede yapılabilir.   Yumurta tüketin   Yumurta hem güçlü bir protein kaynağıdır hem de size pahalıya mal olmaz. Birçok insan yumurta tüketmenin kan kolesterolü seviyesini artırdığını düşünüyor ancak bu doğru değil.

-Yumurta bir B vitamini olan kolin içeriyor ve kolin beyindeki iltihaplanmayı azaltarak Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor.

-Günde iki yumurta yemek günlük protein ihtiyacınızın yüzde 26’sını karşılar ancak günlük önerilen kalori miktarının yüzde 10’undan daha azını içerir. Bu yüzden yumurta kilo vermenize de yardımcı olabilir.   -Protein bombası yumurta kemiklerinizi korur ve vücudunuzu kuvvetlendirir.

-Yumurta sarısındaki antioksidan ve diğer besin maddeleri körlüğün başlıca sebebi olan maküler dejenerasyonu önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda retinayı güneşin UV ışınlarına karşı korur.

Öneri: Yarım düzine yumurtayı hafta başından haşlayın. Her gün bir tane tüketin ve sağlığınız için doğru bir adım daha atmış olun.

DİĞER HABERLER
Şeker piliç resmen iflas etti

2. Krom Polinikotinat alın   Uzmanlar, 2050 yılına kadar her 3 Amerikalı’dan birinin şeker hastası olacağını tahmin ediyor. Bu kronik hastalığı önlemede krom polinikotinatın hayati önem taşıyan bir besin takviyesi olduğu ortaya çıktı.

Araştırmalara göre bu mineral insülin üretimini düzenlemeye, kan şekeri seviyesini düşürmeye ve zararlı etkilerine karşı korumaya yardımcı oluyor.

 


14 Şubat 2012. 13:00
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x