Mersin-İskenderiye RO-RO Seferleri Başlıyor


 MENA Lines, Mersin ve Mısır’ın İskenderiye limanları arasında Ro-Ro seferleri başlatıyor. Ro-Ro gemisi, TIR’ları yükleyerek her Pazartesi ve Perşembe akşamı Mersin limanından hareket edecek.

120 TIR kapasiteli Mv Rüzgar isimli gemi Mersin Limanı’ndan Mısır’ın İskenderiye Limanı’na haftada karşılıklı iki sefer yapacak. TIR’ların şoförleri, gemide kendilerine ayrılan alanlar ve kamaralarda seyahat edecek. Sefer süresi 24 saat olarak planlanıyor.

Bölgeler arası transit ticarete önemli katkı

Ro-Ro servisi Mısır ve Türkiye arasında uluslararası kara yolu sevkiyatlarını düzenli hale getirerek, bölgeler arası transit ticarete önemli katkı sağlıyor. Bölgeler arası bu yeni güzergah ile Mersin Limanı’nın önemi artıyor. Bu servis sayesinde haftada 240 TIR’ın Mısır ve Mısır üzerinden Suudi Arabistan, Ürdun ve diğer körfez ülkelerine ulaşımı mümkün olabilecek.

“Suriye’ye karayolu taşımasına alternatif en güvenli güzergah Mısır”

Servisi başlatacak MENA Lines’ın yetkilisi Burak Dinç, Suriye’deki gelişmeler nedeniyle en güvenli güzergahın Mısır transit geçiş güzergahı olduğunu vurgulayarak; “Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve diğer körfez bölgesi ülkelerine taşıma yapan karayolu firmalarına alternatif güzergah oluşturmak için Mısır transit geçişi ve Kızıldeniz feribot geçişleri için de karayolu taşıma firmalarına paket servisler sunacağız” dedi.

DİĞER HABERLER
"Hazine'nin Kasasına 50 Milyar Lira Girecek"

“Mısır’la ve Afrika kıtası ile olan ticaret ilişkileri için itici güç”

Mersin-İskenderiye Ro-Ro projesi’nin Türkiye için Mısır’ın ötesinde, Afrika’daki pazarlara önemli bir erişim imkanı sağlayarak ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesinin itici gücü olacağını vurgulayan DEİK/Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, “Türk-Mısır İş Konseyi olarak girişimlerini başlattığımız Mersin ile İskenderiye arasında Roll-on/roll-off seferleri projemizin hayata geçecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi./www.tasimacilar.com


15 Şubat 2012. 10:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x