Yasa dışı su ürünleri avına denetim


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, su ürünleri kaynaklarının korumak için avcılık denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, su ürünleri kaynaklarının korumak için avcılık denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda son 4 ayda 877 denetim yapıldı.

Av sezonunun başlamasıyla denetimleri sıklaştıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, son 4 ayda 14 ilde 8-10 kişiden oluşan ekipler halinde 877 denetim yaptı. Bu denetimler 24 saat esasına dayalı, eş zamanlı ve çapraz olarak karaya çıkış noktaları, nakil güzergahları, balıkçı gemileri, balık halleri ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirildi.   İzmir’de 204, Hatay’da 39, Balıkesir’de 82, Bursa’da 69, Ankara’da 26, İstanbul’da 194, Düzce’de 58, Zonguldak’ta 67, Sakarya’da 25, Kocaeli ve Sinop’ta 17, Trabzon’da 7, Çanakkale’de 22, Samsun’da 50 adet olmak üzere toplam 877 adet denetimden 81 aykırı durum tespit edilerek 63 bin 796 lira idari para cezası kesildi. Yapılan denetimlerde 1775 kasa (20 bin 519 kilogram) ürüne el konuldu bunun 643 kasasını (7 bin 892 kilogram) ise lüfer oluşturdu.

DENİZDEN TABAĞA KADAR DENETİM

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde Sahil Güvenlik, jandarma, emniyet, milli emlak, belediye, zabıta ve hal müdürlerinin katılımlarıyla denetimleri gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, avcılığın her aşamasını yakından takip ediyor. Denetimler, ruhsat alma aşamasından başlayarak son satış yerlerine kadar yapılıyor. Denetimler esnasında mevzuata aykırı bir durum tespit edildiğinde ürünlere el konularak gerekli idari ve cezai yaptırımlar yetkililer tarafından uygulanıyor. Bakanlık denetim sayısından çok etkinliğine ve caydırıcılığına önem veriyor. Sadece yereldeki il teşkilatlarıyla değil merkezde de ekipler kurarak çapraz denetimler yapıyor. Böylece hem yereldeki denetçilerin görevlerini yapıp yapmadığı kontrol edilirken hem de balıkçılar denetlenmiş oluyor.

DİĞER HABERLER
Alabalıklar için sevindirici haberler

25 Şubat 2012. 11:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x