Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ödülleri Belli Oldu


TGC’nin 52.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri açıklandı. En iyi haber ödülünde Vatan, en iyi köşe yazısında Radikal ödüle değer görüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 2011 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerini kazananlar belirlendi. Mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi ve gazetecilerin başarılarını ödülle taçlandırmayı en önemli görevlerinden sayan TGC’nin Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin tören tarihi ve yeri daha sonra açıklanacak.   Yönetmelik uyarınca ödül seçici kurulları şu isimlerden oluştu.

Gazetecilik: İsmail Ballı, Turhan Bozkurt, Necdet Doğan, Sevim Ertemur, Ayşe Özek Karasu, Vahap Munyar ve Mustafa Mutlu

Radyo TV: Zafer Arapkirli, Engin Başçı, Prof. Dr. Şükran Esen, Sibel Güneş, Nurettin Soydan, Doğan Şentürk ve Sevinç Yeşiltaş   İnternet: Ercüment İşleyen, Hakan Kara, Erol Önderoğlu, Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, Olay Tan, Recep Yaşar ve Ahmet Yeşiltepe

GAZETECİLİK   Haber:   Siyasal   Kemal Göktaş – Vatan Gazetesi 9-16/12/2011 tarihinde yayınlanan ” Karakolda Kadına Dayak” başlıklı haberleriyle ödüle değer bulundu.

Ekonomi:   Ahmet Can Şit – Radikal Gazetesi-26.08.2011 tarihinde yayınlanan “Herkesin Telefon Bilgileri İnternetten Satılıyor” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu.

Çevre, Eğitim, Sağlık (Toplum Ödülü):   Cemal Doğan -Habertürk Gazetesi–24.12.2010 tarihinde yayınlanan “Koca Dayağı”başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu.   İlker Akgüngör – Vatan Gazetesi- 18.11.2011 tarihinde yayınlanan “Güvercinliğe Yeni Kafes” başlıklı haberiyle övgüye değer görüldü.   Sibel Kahraman-Gökhan Karakaş-Milliyet Gazetesi-28-29/03/2011 tarihinde yayınlanan ” Tesadüfün Böylesi” başlıklı haberiyle övgüye değer görüldü.   Nurettin Kurt- Hürriyet Gazetesi- 14.12.2011 tarihinde yayınlanan “Böbreğimi Geri Ver” başlıklı haberiyle övgüye değer görüldü.

Kültür Sanat-Magazin   Eyüp Kelebek-Doğan Haber Ajansı-03.08.2011 tarihinde yayınlanan “Bu Mutfak Dünya Tarihine Geçer” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu.   Kıvanç El-Vatan Gazetesi-01.11.2011 tarihinde yayınlanan “Tosun Paşa’nın 4 Dakikası Kesildi ” başlıklı haberiyle övgüye değer görüldü.

Spor:   Engin Belli- Nihat Uludağ- Habertürk Gazetesi 07.07.2011 tarihinde yayınlanan “Yıldırım’ın Gözaltı Fotoğrafı” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu.   Mehmet Arslan-Hürriyet Gazetesi–14.09.2011 tarihinde yayınlanan “28 Milyon Tl.yi 68 Kişi Paylaştı” başlıklı haberiyle övgüye değer görüldü.

DİĞER HABERLER
Türk basın sektörü dünyaya açılamıyor

Köşe Yazısı:   Özgür Mumcu-Radikal Gazetesi–02.06.2011 tarihinde yayınlanan “Hopa ve Eşkiyalar” başlıklı yazısıyla ödüle değer bulundu.

Araştırma:   Sevgi Koçoğlu-Birgün Gazetesi- 12.07.2011 tarihlerinde yayınlanan “Adaletin Bu mu ‘Taraf’lı/ sız Devlet” başlıklı araştırmasıyla ödüle değer bulundu.   Kutup Dalgakıran-Bülent Ergün-Mehmet Yanardağ-Sabah Gazetesi-15-18/05/2011 tarihinde yayınlanan ” Sınırda Ölümle Dans” başlıklı araştırmasıyla övgüye değer görüldü.

Röportaj:   İsmail Saymaz -Radikal Gazetesi–01.05.2011 tarihinde yayınlanan “Ben Vazifemi Yaptım” başlıklı röportajıyla ödüle değer bulundu.   Zeynep Bilgehan-Hürriyet Gazetesi–13.11.2011 tarihinde yayınlanan “Kızına Ötenazi Uygulayan Anne” başlıklı röportajıyla övgüye değer görüldü.

Spor Köşe Yazısı:   Uğur Meleke-Milliyet Gazetesi- 18.04.2011 tarihinde yayınlanan “Utanma Duygumuzu Kaybettik. Hükümsüzdür” başlıklı yazısıyla ödüle değer bulundu.   Okay Karacan-Zaman Gazetesi–14.08.2011 tarihinde yayınlanan “Spor Dilinde Devrime İhtiyaç Var” başlıklı yazısıyla övgüye değer görüldü.

Sayfa Düzeni:   a) Birinci Sayfa Düzeni:   Fikret Ercan-Hürriyet Gazetesi–24.10.2011 tarihli sayfasıyla ödüle değer bulundu.   Yunus Emre Yıldırım-Zaman Gazetesi-29.09.2011 tarihli sayfasıyla övgüye değer görüldü.   b) İç Sayfa Düzeni:   Mana Güzey-Star Gazetesi 06.10.2011 tarihli 3. sayfasıyla ile ödüle değer bulundu.   c) Spor Sayfası Düzeni:   Burhan Solak-Zaman Gazetesi–31.03.2011 tarihli sayfasıyla ödüle değer bulundu   Ersin Öztekin- Cumhuriyet Gazetesi- 04.07.2011 tarihli sayfasıyla övgüye değer görüldü.

Karikatür:   Latif Demirci-Hürriyet Gazetesi- 20.07.2011 tarihli “Kapıya Medyadan Sineklik Yaptırdım” karikatürü ile ödüle değer bulundu.

Fotoğraf:   Ercan Arslan –Milliyet Gazetesi-23.09.2011 tarihli “Şener’e Uzan Davasından Beraat” başlıklı fotoğrafı ile ödüle değer bulundu.

TELEVİZYON-RADYO   TV Haber Dalında   Burak Ersemiz-Show TV’de 10.11.2011 tarihinde yayınlanan “Van Depremi” haberiyle ödüle değer bulundu.   Mesut Sert- Hüseyin Yılmaz- NTV”de 12.05.2011 tarihinde yayınlanan “Ladin Operasyonu” haberiyle övgüye değer görüldü.

TV Haber Program dalında   Cüneyt Özdemir-CNNTÜRK’te 25.02.2011 tarihinde yayınlanan “Seyfülislam Kaddafi” programı ile ödüle değer bulundu.

DİĞER HABERLER
Ankara’da Mersin Günleri, ilk defa düzenlendi....

TV Belgesel Dalında:   Nazım Alpman-İz TV’de 2011 yılında yayınlanan “Faili Meçhul Zamanı” belgeseliyle ödüle değer bulundu.

TV Kültür –Sanat- Magazin Programı dalında   Mehmet Yaşin-CNNTÜRK’te 2011 yılında yayınlanan “Lezzet Durakları” programıyla ödüle değer bulundu

TV Spor Programı Dalında   Bu dalda ödül verilmedi   TV Kamera Çalışması Dalında:   Tuncay Şubaşı-TV8’de 12.11.2011 tarihinde yayınlanan “Kartepe Eylemcisinin Vurulma Anı” görüntüleri ile ödüle değer bulundu.   Deniz Pirinçciler-Show TV’de 10.11.2011 tarihinde yayınlanan “Van Kadın Doğum Hastanesi” görüntüleri ile övgüye değer görüldü.

Radyo Haber Program Dalında:   Atilla Güner-Radyo Kuzey’de 16.11.2011 tarihinde yayınlanan “Akşam Postaları” programıyla ödüle değer bulundu.

İNTERNET:   BİANET ödüle değer bulund

Nehar Tüblek Karikatür Ödülleri verildi  

Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliği ile bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Nehar Tüblek Karikatür Ödülleri, dün akşam Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.   Nehar Tüblek ve eşi İhsan Tüblek’in anıldığı törende yarışmanın birincilik ödülüne Burak Ergin, ikincilik ödülüne Kürşat Zaman, üçüncülük ödülüne Mehmet Selçuk ve Beşiktaş Belediyesi Onur Ödülü’ne Cemalettin Güzeloğlu layik görüldü.   Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda bu yılda Karikatürcüler Derneği Genç Çizerleri Özendirme Ödülleri verildi. 15 yaş altı ve 15-18 yaş grubunda birincilik ödülü Kaan Kuşçu’ya, ikincilk ödülü Nihat Engin Özyılmaz’a, üçüncülük ödülü ise Özgür Aygün’e verildi. 15 Yaş altında ise Zeynep Naz, Gülçin Çalışkan ve Çağla Gayretli ödüle layık görüldü.   6 Mart 1995’te aramızdan ayrılan, karikatür dünyamızın duayen sanatçılarından Nehar Tüblek adına düzenlenen yarışmanın bu yıl da seçici kurul tarafından belirlenen özel ödülleri de gecede sahiplerimi buldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ödülü’ne Musa Gümüş, Dünya Yayıncılık Ödülü’ne Sadık Pala, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Ödülüne Faruk Karaçay, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Ödülü’ne Özcan Çalışkan, Nehar Tüblek Ailesi Ödülü’ne Halit Kurtulmuş Aydoslu ve Karikatürcüler Derneği Ödülü’ne Engin Selçuk’un karikatürleri layık bulundu. Mansiyonlar ise Selim Tanrıseven, Asuman Küçükkantarcılar ve Sait Munzur’un çalışmalarına verildi.   Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Beşiktaş İlçe Eğitim Müdürü Necati Özçolak, Karikatürcüler Derneği Sekreteri Aziz Yavuzdoğan, Nehar Tüblek’in ailesi ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal gecede yaptığı konuşmada Nehar Tüblek ile dostluğuna değindi ve Beşiktaş’ta yaşamış sanatçıların, yaşadıkları sokaklarda rölyeflerinin yapılacağı yeni projesinden söz etti. Törende Nehar Tüblek’in torunu Burcu Vardal da bir konuşma yaptı.   Bu yıl konu kısıtlaması getirilmeyen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda birinci için 3.000 TL, ikincilik ödülü 2.500 TL, üçüncülük ödülü 1.800 TL ve 3’er adet mansiyon ödülü 1.000’er TL, Beşiktaş Belediyesi tarafından verilen Onur Ödülü için ise 1.500 TL para ödülü belirlenmişti.

DİĞER HABERLER
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Dereceye giren ve ödüle layık görülen eserler her yıl olduğu gibi bu yıl da bir katalogla ölümsüzleştirilecek.

 Nehar Tüblek

1924 yılında Yugoslavya’nın Manastır kentinde dünyaya geldi. Daha sonra Türkiye’ye yerleşen Nehar Tüblek’in ilk karikatürü 1943 yılında Amcabey dergisinde yayımlandı. O günden vefat ettiği güne kadar kendini karikatüre adadı. Hafta, Yavrutürk, Yeni Mecmua Karikatür, Şaka, Amcabey, Akbaba, Dolmuş, Çarşaf dergileriyle Son Posta, Dünya, Akşam, Yeni Gazete, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde devamlı olarak karikatür çizdi. Nehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılan Nehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılan uluslararası yarışmalarda da birçok ödül kazandı. İstanbul Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmalarda başarı ödülleri, İtalya, Tolentino ve Bordighea’da birincilik ve diğer ödüller, Kanada’da ve Yugoslavya’nın Üsküp kentinde de ödüller elde etti. Beygirname ve Paşaname adlı iki karikatür albümü bulunan Nehar Tüblek, son olarak Dünya Gazetesi’nde çalışmaktaydı. 6 Mart 1995 tarihinde gazetedeki çalışma masasının başında vefat etti.

u.   BBC TÜRKÇE

 


6 Mart 2012. 16:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x