Süt Zirvesi Hazırlıkları Son Safhada


SÜTÜN BAŞKENTİ İZMİR…

Ülkemiz Süt sektörünün temsilcileri ile birlikte; SÜT ZİRVESİ 2012 Süt ve Süt Endüstrisi Konferansını 17-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecektir.

Platform Fuarcılık tarafından organize edilen zirve için sektörün tüm bileşenlerinin katılımıyla 02.03.2012 tarihinde bir Düzenleme Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıya; İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet GÜLDAL başkanlığında, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt GÜLEÇ Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan ÇİFTÇİ Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Galip KILINÇ Ege Üniversitesi Tire Kutsan M.Y. O. Müdürü Prof. Dr. Harun R. UYSAL, Yaşar Holding A.Ş.  Süt Komitesi Başkanı Hasan GİRENES Tire Kaymakamı Hüseyin ERGİ, Ege TV Program Yapımcısı İsmail UĞURAL, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Kosat GÜRLER, Tire Süt Kooperatifi Başkanı ve İzmir Tarım Grubu Dönem Başkanı Mahmut ESKİYÖRÜK, Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü M. Hakan KLINÇ, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Ziraat Mühendisi Mustafa ATİK, Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir ALTINBAŞ, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Teknik İşler Müdürü Nesibe BİR, İESOB Yoğurt ve Sütçüler Odası Başkanı Nurettin AYDIN, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Sedat GÜRLER, İzmir Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat KÖSE, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sezai URAL, Ege- Vet Hayvancılık Limited Şirketi Genel Müdürü Tahir S. YAVUZ, İzmir Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Veysel Baki OKHAN, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Mühendis Hatice ULU, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tekniker Aykan ÇANDIR, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Mühendis Serpil BUHUR, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Veteriner Hekim Yusuf SELEN Katıldılar.

DİĞER HABERLER
'Kırmızı et fiyatları stabil hale gelecek'

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet GÜL Dal’ın yaptığı açıklamada;

“İzmir süt üretiminde birinci sırada. Bu çerçevede İzmir ilinin büyük bir potansiyeli görünmekte. İzmir deyince çok az kişinin aklına Tarım ve Hayvancılık sektörü gelir, ben şahsen hayvancılık sektörünün arka planına dikkat çekmek istiyorum. Bu işin arka planı var. Sosyal ve kültürel olarak. Bana kalırsa İzmir Sütün Başkentidir. Süt Üretiminin başkentinin İzmir olduğu tescil edilmeli. Bu konuda farkındalık yaratılmalıdır. Nasıl Antalya seracılıkta konusunda farkındalık yarattıysa, İzmir’inde Süt Konusunda farkındalık yaratılmalıdır. Bu konuda çok verimli bir toplantı yapıldı. Toplantıya süt sektörünün bileşenleri tam anlamıyla katılım gösterdiler. Bu mutluluk verici.”  Dedi.

 


16 Mart 2012. 19:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x