Marketlere Sarımsak Baskını


Ülkemizin çeşitli önde gelen perakende zincirlerinde “ Çin Sarımsağı” nın “Taşköprü Sarımsağı” adı altında satıldığı istihbaratını alan belediye yetkilileri, Başkan Hüseyin Arslan’ın emriyle birçok satış yerine baskın yaptılar.

Bu baskınların yapıldığı illerden biri de Bolu’ydu.Bu ilimizin önde gelen marketler zincirinden birinde Çin saramsağının Taşköprü sarımsağı diye satıldığı duyumunu alan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın şikayeti ile harekete geçen Tarım İl Müdürlüğü elemanları,markette inceleme yaptı.Bu denetimler sırasında bir satış yerinde Çin sarımsağının,Taşköprü sarımsağı diye satıldığı tesbit edilerek 20 adet  250 gramlık fileye sarılmış üzerinde Taşköprü sarımsağı ibaresi bulunan sarımsağa el konuldu.Bu baskınların emrini veren de eski Taşköprü Kaymakamı olan ve şimdiki Bolu Vali yardımcısı Ayhan Kart idi.

İthal edilen Çin sarımsaklarının belli bir markayla Ankara ilinde paketlenmesi ve firma adreslerinin bu şehir olması üzerine Ankara Tarım İl Müdürlüğü’ne firmaya cezai işlem yapılması konusunda yazı gönderdi. Ankara Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin ise, konuyu araştırıp sonuca vardıktan sonra cezai işlem uygulayacağı öğrenildi.

Bununla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “2010 yılında sarımsak üreticimizin hakkını koruyabilmek adına coğrafi işaret aldık ve her ne şekilde olursa olsun Çin sarımsağını Taşköprü sarımsağı adı altında sattırmayacağız. Bu konuda elimizden gelen gayreti ve özveriyi gösteriyoruz. Duyarlı bir vatandaşımızın konuyu bize iletmesi sonucu, Bolu Vali Yardımcımız Ayhan Kartlı Bey’in de desteği ile Çin sarımsağı satan ülkenin tanınmış perakende marketlerinden birinde denetim yaptırdık ve Çin sarımsaklarının Taşköprü sarımsağı adı altında satıldığını tespit ettirdik. İlçemizde 3 bin 500 ailenin tek geçim kaynağı olan sarımsağı korumak bizim görevimiz” dedi.

DİĞER HABERLER
Tüketici Tercihi Beyaz Et

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ayrıca, İstanbul Tarım İl Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme sonrası ülke genelindeki büyük marketlerde denetim başlatacaklarını ifade etti.

 

 


19 Mart 2012. 18:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x