Efsane veteriner hekime yapılan vefasızlık düzeltiliyor


Çiftlik Haber Merkezi

Modern Türk Tavukçuluk Sektörü’nün bugünkü dünya düzeyine gelmesinde büyük emeği geçen merhum Uzman Veteriner Hekim Nurettin Gürsoy’un Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünde bulunan Kanatlı Hastalıkları Kontrol Laboratuvarı’na verilen ismi yazılı tabelası bilinmeyen bir nedenle sökülmüş ve bir daha yerine takılmadığı tesbit edildi.

Bu konuyu gündeme getiren dergimiz yönetimi,Pendik Veteriner Kontrol  Enstitü müdürü Dr.Muhammet Aksın ile temasa geçerek konuyu ele aldı.

1994 yılında Enstitü’nün 80.yıl kutlamalarının  etkinlikleri sırasında merhum Uzman Veteriner Hekim Nurettin Gürsoy adına bir ağaç dikilmiş ve yıllarca hizmet verdiği ve bugün hala tavukçuluk sektörünün duayenleri arasına girmiş veteriner  hekimleri eğittiği  Kanatlı Hastalıkları Laboratuvarına adını içeren bir tabela törenle takılmıştı. Dergimiz ÇİFTLİK bu anıları fotoğraflı bir biçimde yayınlamıştı.

Uzman Veteriner Hekim Dr.Kaya Demirözü’nün Enstitü Müdürlüğü sırasında yapılan bu 80.yıl kutlamalarının ardından yıllar sonra bir tadilat sonu merhum Nurettin Gürsoy’un isminin yazılı olduğu tabela yerinden çıkarılmış ve bir daha takılmadığı dergimiz yönetimi tarafından tesbit edilerek ilgililerle temasa geçildi.

Bu temaslar sırasında kendisini aradığımız Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr.Muhammet Aksın “Ben 8 yıldır bu görevdeyim ve böyle bir tabela ile karşılaşmadım.Fakat şimdi araştıracağım ve gereğini yerine getireceğim”dedi.

DİĞER HABERLER
Değerli Keskinoğlu Dostları,

Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün diğer laboratuvarlarına da emeği geçen uzmanlarının adı verilmiş ve tabelaları yerinde durmaktadır.

Enstitü Müdürü Dr.Muhammet Aksın’ın yapılan hatayı düzelterek merhum Uzman Veteriner Hekim Nurettin Gürsoy’un tabelasını laboratuvara vereceğinden emin olduğumuzu belirtmek isteriz.

Merhum Uzman Veteriner Hekim Nurettin Gürsoy’a Çiftlik Dergisi olarak Yutav Fuarı’nda bir tören yaparak kendisine hizmetlerinden dolayı bir plaket verdiğimizi belirtmek isteriz.

Bugün eğer bu sektörden ekmek yiyorsak bunu yaşayan ve kaybettiğimiz emektarlara borçlu olduğumuzu unutmamamız gerekir.Yaşayanlara şükran ve kaybettiklerimize de mekanları cennet olsun deriz.

(Fotoğraflar.Çiftlik Dergisi Arşivi)

 

 


3 Nisan 2012. 17:42
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x