Okul Sütünün ihale tarihi belli oldu


Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ilköğretim öğrencileri için alınması öngörülen pipetli UHT kutu sütler için ihale düzenledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, öğrencilerin dengeli beslenmelerini sağlayarak gelişimlerinin artırılması ve piyasada oluşacak süt üretimi fazlasının, üreticileri magdur etmemesi için ‘Okul Sütü Programı’ hazırlandığı hatırlatıldı. Bu doğrultuda 12 Nisan Perşembe günü pazarlık usulüyle süt ihalesi açıldığı belirtilirken şöyle denildi:

”Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan ve 2012 yılı içinde yürütülmek üzere, özel okullar hariç ana sınıfından 5’inci sınıfa kadar (beşinci sınıf dahil) ilköğretim okulu öğrencilerinin, dengeli beslenme suretiyle gelişimlerinin artırılması, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve piyasada oluşacak süt arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından korumak için hazırlanan Okul Sütü Programı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Hayvancılık Genel Müdürlüğünce yürütülen program kapsamında dağıtılacak sütün alımı işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21/b maddesine göre Pazarlık Usulü (Kısmi Teklif) ile, 12 Nisan 2012 Perşembe günü saat 10:00’da Bakanlığımız 4. Kat toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.”

TEKNİK ŞARTNAME:

Hazırlanan teknik şartnameye göre, 32 bin 574 okulda eğitim gören için 7 milyon 185 bin 21 öğrenci için toplam 179 milyon 625 bin 525 kutu süt alımı yapılacak. Sütler, yurt içinde üretilen çiğ sütten Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak ‘UHT yöntemiyle’ elde edilecek ve ambalajının şekli Bakanlıkça belirlenen, 200 ml lik tam yağlı sade içme kutu sütü olarak okullara dağıtılacak. Sütler UHT tekniğine göre hazırlanacak. Pastörize, sterilize, şeker, kakao, kahve, meyve parçacıkları, meyve suyu, meyve pulpu ve konsantresi gibi doğal aroma verici bileşenler veya aroma maddeleri okul sütlerine ilave edilmeyecek. UHT içme sütünün ambalajı ve ambalaja iliştirilen pipet Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin ilgili tebliğlerine uygun olacak.

DİĞER HABERLER
Mandalina Kabuğundan Yağ Üretilecek

Koli üzerinde ‘Okul Sütü Programı Kapsamında üretilmiştir. Para ile satılamaz’ ibaresi yer alacak.DHA


9 Nisan 2012. 12:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x