Apikoğlu’nun tavuk açıklaması


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geçtiğimiz Cuma akşamı açıkladığı listede adı yer alan Apikoğlu’ndan açıklama geldi.

Şirket sitesinde yapılan açıklamada, “Firmamızın Cuma gecesi teşhir edilen ilk grupta yer alması, uygulanan test yönteminden kaynaklanan talihsiz bir durumdur” denildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş (saflığı bozan katkı maddesi) yapan altı firma ile ilgili yaptığı açıklamada Apikoğlu markası ile üretim yapan Etsan Gıda firmasının da adı yer aldı. Bakanlık açıklamasında, Apikoğlu Acılı Kangal sucukta kanatlı eti (tavuk ve hindi) tespit edildiği açıklandı.

Bakanlığın sitesinde açıkladığı liste sonrası Apikoğlu’nun sitesinde konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. “Talihsiz bir durum; Ancak tedbirlerimizi arttırarak sürdüreceğiz” başlığı ile yapılan açıklamada, Bakanlığın, yaptığı test sonuçları kamuoyu ile paylaşması uygulamasının desteklendiği ifade edildi.

Apikoğlu markası ile 100 yıldır üretim yapıldığı hatırlatılan açıklamanın devamında “Firmamızın Cuma gecesi teşhir edilen ilk grupta yer alması, uygulanan test yönteminden kaynaklanan talihsiz bir durumdur. Ancak firmamız bundan da gerekli dersleri çıkarmış olup yeni önlemleri hızla devreye sokacaktır.

İlgili test yöntemi ürünün içinde kanatlı oranını yüzde olarak tespit edememekte, sadece ‘var’ ya da ‘yok’ demektedir. Ürün içinde binde bir, hatta DNA dizisi halinde kanatlı ürün olsa dahi ‘var’ sonucu çıkabilmektedir.

DİĞER HABERLER
İsveç'li firmanın yoğurt oyunu

Ülkemizdeki tüm et tesislerinde kırmızı ve beyaz et üretimi aynı çatı altında yapılmaktadır. İlgili kodeks gereği kırmızı et- tavuk karışık üretim yapıldıktan sonra makinelerin yıkanması ve yüzde 100 dana üretimine geçilmesi öngörülmektedir. Tesislerimizde de bu kurala titizlikle uyulmakta, tavuk-hindi karışımlı mamüllerin üretimi yapıldıktan sonra makineler temizlenip yüzde 100 dana üretimine geçilmektedir.

Biz yüzde 100 dana ürünlerine kanatlı eti koymadığımıza eminiz. Ancak üretim sırasında eser miktarda bulaşmalar olabilmektedir.

Yine de şirketimiz sektörü yıllardır rahatsız eden ve sivil toplum örgütlerinde hep tartışılan bu talihsiz duruma bir son vermek için yeni kararlar almıştır. Yaptığımız makine yatırımlarıyla tavuk ve hindi eti kullandığımız ürünlerin hattını tamamen ayıracağız. 15 Mayıs 2012 tarihinden sonra binde bir dahi karışma olmayacağını kamuoyuna taahhüt ediyoruz” denildi.   Asırlık marka   Kayserili Apikoğlu Kardeşlerin kurduğu marka, 100 yılı aşkın bir süreden beri üretim yapıyor. Temeli 1910 yılında Kayseri’de atılan Apikoğlu, 10 yıl sonra İstanbul’a taşındı. İstanbul Alibeyköy’de uzun bir süre üretim yapan Apikoğlu, daha sonra Tuzla’ya taşındı. Apikoğlu bünyesinde 120 kadar et ürünü üretimi yapılıyor.


17 Nisan 2012. 12:13
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

3 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
arz
arz
11 yıl önce

“Ancak firmamız bundan da gerekli dersleri çıkarmış olup yeni önlemleri hızla devreye sokacaktır.15 Mayıs 2012 tarihinden sonra binde bir dahi karışma olmayacağını kamuoyuna taahhüt ediyoruz”
İşte beklenen buydu. Tarım Bakanlığı çalışanları muhteşem bir işe imza attılar. Tebrik ediyoruz tüketiciler olarak kendilerini. Böyle dürüst bir açıklama yapıp da hatalarını kabul eden firmaya da teşekkkürler. Şimdi katkı maddeleri ve kanserojenleri de hallettiler mi sıra üretim tekniklerine doğru gelecek aydınlık bir geleceğe doğru güvenle bakabileceğiz.

Memo
Memo
11 yıl önce

Geçmiş ola. Artık kimsenin apikoğlu alacağını sanmam. Markayı değiştirme vaktidir 🙂

Emre TUYSUZ
Emre TUYSUZ
11 yıl önce

Madem butun firmalarin uretim bantlarinda tavuk ve sigir eti karisik isleniyor, diger firmalarin isimleri neden aciklanmadi.

Ilk bahane olarak da 100 yildir uretim yapiyoruz iyi guzelde biz ilk defa gidalari denetliyoruz…

Uretim bantlarini bundan sonra ayiracagiz….gecti bolunun pazari, sur mali irak a

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
3
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x