Okul sütleri 2 mayısta sıralarda olacak


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ”Okul Sütü Programı” kapsamında 7,2 milyon ilköğretim öğrencisi nesüt dağıtımı, 2 Mayıs Çarşamba günü başlıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’yla işbirliğinde düzenlediği ”Okul Sütü Programı” kapsamında ilk sütler, 2 Mayıs’ta dağıtılacak.

Özel okullar hariç ana sınıfı ve 1, 2, 3, 4, 5. sınıf öğrencilerine, bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar süt dağıtımı yapılacak. 17 Nisan’da gerçekleştirilen süt ihalesini kazanan 4 ortak girişimle sözleşmeler dün imzalandı. Süt firmaları, dağıtımla ilgili herhangi bir sorun olmayacağını ve ilk sütün 2 Mayıs günü öğrencilere verilebileceğini taahhüt etti.

Hayvancılık Genel Müdürü Ali Karaca, toplam 7,2 milyon öğrenciye her gün 200 ml’lik süt dağıtılacağını belirterek, bu projeyle hem öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmayı hem de piyasadaki arz fazlası sütü değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye’de günlük süt üretiminin dönemsel olarak değişiklik gösterdiğini ve şu anda piyasada arz fazlalığı bulunduğunu anlatan Karaca, Okul Sütü Programı’yla günlük bin 500 ton sütün piyasadan çekileceğini kaydetti. Karaca, süt tozu projesiyle de 2 bin ton olmak üzere Bakanlığın bu süreçte piyasadan günlük 3 bin 500 ton süt çekeceğini ve piyasada fiyat istikrarını sağlamaya çalışacağını belirtti.

DİĞER HABERLER
Gıda ambalajları 'akıllanacak'

Projeyle çocuklara günlük süt tüketimi alışkanlığı kazandırmayı da amaçladıklarını anlatan Karaca, süt dağıtımının yanı sıra öğrencilere eğitim de verileceğini söyledi. Bu amaçla 81 ilden çalışanların katılımıyla seminer düzenlediklerini ifade eden Karaca, eğitim sürecine velilerin de dahil edileceğini vurguladı.

Bu süreçte süt alerjisi ve laktoz intoleransı bulunan çocukların tespitiyle ilgili okullarda velilere birer form gönderildi. Süt kutusu üzerinde de bu durumdaki çocukların öğretmenlerini bilgilendirmeleri konusunda uyarıya yer verildi.

Her partiden numune alınacak

Ali Karaca, sütlerin kalitesi ve dayanıklılığıyla ilgili velilerin ”kesinlikle kaygı duymaması” gerektiğini belirterek, sütlerin gıda standardına uygun olduğunun altını çizdi.

Karaca, Okul Sütü Komisyonu’nun da dağıtımı yapılacak her parti için numune alacağını ve bu numunelerin analizinin yüklenici firmalar tarafından karşılanacağını ifade etti.


27 Nisan 2012. 15:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Arz
Arz
11 yıl önce

“süt tozu projesi” yeni bir kazık yağmurunun ilk damlaları olmasın sakın? Sormak lazım sayın Karaca’ya; “Başlangıçta Süt Tozu üretim tesisi olarak kurulan sanayi tesislerinin kaçı peynir altı suyu tozu ve demineralize peynir altı suyu tozu üretim tesislerine dönüştü? Süt tozu üretmesi için destekleme verdiğiniz sanayicileri denetliyor musunuz? “DİR” demiş sayın Çapar Kanat yazdığı yazıda.. Sayın Kanat bunlare “DİR” i de geçti “DİR” mir bunların yaptıkları karşısında kilise korosundaki sübyan genç gibi kalıyor. Kilise diyorum çünkü bunların yaptığı iş müslümanlıkla bağdaşmıyor. “Avrupa Birliği ve ABD’ de bile çiğ süt üreticileri ithalata karşı koruma altındadır.” ama biz az gelişmiş ülkeler sınıfındayız tokat… Read more »

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x