45 bin euro’ya Almanya’dan sürekli oturma izni


Alman Federal Meclisi (Bundestag),”Mavi Kart” uygullamasını kabul ederek,yılda 45 bin euro kazançlı iş bulan yabancılara 2 yıl sonunda Almanya’da sınırsız oturma izni verecek.

Meclisteki iktidar partilerinin oylarıyla kabul edilen kanuna göre, yılda en az 44 bin 800 euro para kazanacağı bir iş bulabilen her yabancı Almanya’ya göç edebilecek. İstihdam açığı bulunan bazı önemli dallarda bu sınır 34 bin 900 euroya kadar indirilebilecek.

Bu uygulama şartlarında “Mavi Kart” alarak Almanya’da çalışmaya başlayanlar , 3 yıldan sonra işine devam etmesi durumunda sınırsız oturma izni alabilecek. Bu adayların belirli bir düzeyde Almanca bilmesi de şartların içinde yer alıyor.

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich,  bu kararı savunarak, söz konusu uygulamayla ülkedeki istihdam açığının kapatılmasına büyük katkı sağlanacağını belirtirken, muhalefet partileri uygulamaya karşı çıktı.

Muhalefetteki Yeşiller Partisi, Sosyal Demokrat Parti (SPD)  ve Sol Parti, uygulamanın istihdam açığının azaltılmasına katkı sağlamayacağı gibi, ücretlerin azalmasına da neden olabileceğini savundu.

 


DİĞER HABERLER
Bakan Eker Tarım ve Gıda Anlaşmaları İçin Çin'de
28 Nisan 2012. 13:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x