Hazır Kıyma Almayın….!


Kıymada büyük skandal!

Çöpe gitmesi gereken tavuk ve büyükbaş hayvan kemiklerinin, kilosu 20 kuruşa toplanarak, öğütüldükten sonra hazır kıymaya katıldığı ileri sürüldü.

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı, yeni bir gıda skandalını gün yüzüne çıkardı.   Programın işlenmiş ET ürünlerinde yapılan hilelerin konuşulduğu bölümünde İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Bilgin Şahin, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bilgin Şahin, çöpe gitmesi gereken tavuk ve büyükbaş hayvan kemiklerinin, kilosu 20 kuruşa toplanarak, öğütüldükten sonra hazır kıymaya katıldığını ileri sürdü.

Avrupa’da bu kemiklerin başta kedi maması olmak üzere , evcil hayvan yemi üretiminde kullanıldığına dikkat çeken Şahin, maalesef ülkemizde mekanik kıyma olarak vatandaşa yediriliyor dedi.

Vatandaşları hazır kıyma tüketmemeleri konusunda uyaran Bilgin Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işlenmiş et ürünleriyle ilgili Gıda Kodeksinde yapacağı değişikliğin bu tarz hilelerin önüne geçebileceğini savundu.


DİĞER HABERLER
Rusya'nın yerli tarım seferberliği Türk çiftçisini etkiliyor
5 Mayıs 2012. 16:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
arz
arz
11 yıl önce

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işi mi bu? Sanayici yıllardır yapıyor bunu birkaç küçük merdiven altı imalatçısı yakalanır iş geçiştirilir. Asıl büyük vurgun salam sosis sucukta.. Ayrıca bunlar sonuçta “kemik”. DOMUZ eti yediriyorlar bize sırıta sırıta sayın M.Ali Önel bunu yakalasın yayınlasın lütfen. Sanayici ve Bakanlık ele ele olduğu sürece bu hile devam edecek. Üreticinin yanında olması gereken bakanlık sanayicinin yanında oldukça halkın yiyeceği şeyler bilinmezliğini devam ettirecek. Asıl soru şu; İslami esaslara göre yaşayan bir halk topluluğuna namaz kılan ve Müslüman olduğu görüntüsün veren Balan bey nasıl parça et ithaline izin veriyor? Bu etleri kim kesiyor? Yoksa Macarlar ve… Read more »

AYDOSLU
AYDOSLU
11 yıl önce

8 LİRAYA LAHMACUN KIYMASININ OLDUĞU VE BU SİSTEMİN TÜRKİYE GENELİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK HANGİ SAĞLIKLI GIDADAN BAHSEDİYORUZ.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x