Yumurta Kabuğu ve Kalitesi Konulu Seminere Büyük İlgi


Alltech tarafından gerçekleştirilen “Yumurta Kabuğu ve Kalitesi” seminer büyük ilgi gördü.  

Sektörün lider kanatlı işletmelerinin 45 üst düzey temsilcisinin katıldığı bu özel organizasyonda Prof.Dr. Sally Solomon  konuşmacı olarak yer aldı.

 26 Nisan 2012 tarihinde İzmir Crowne Plaza Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda Prof.Dr. Sally Solomon; yumurtanın şekillenmesi, iç ve dış yumurta bozuklukları, beslenme yoluyla yumurta kabuğu kalitesinin değiştirilmesi konularında önemli bilgiler aktardı. Toplantı başlangıcında yumurta tavuklarının olağan fizyolojisine ve doğal üretim sonuçlarına değinen Prof.Dr.Solomon, programın ilerleyen bölümlerinde  çeşitli bozukluklardan ve özelliklerinden bahsetti.

Prof. Dr. Sally Solomon; “Bir hastalığın yol açtığı yumurta kabuğu bozukluklarını düzeltmek için veteriner hekim müdahalesi gerekir. Ardından etkili bir aşılama programı uygulamak gerekli bir ön koşuldur.Burada sayılan pek çok problem için stres bir neden faktörüdür. Aşırı kalabalık, su kesintisi, kümes sıcaklığı, ani ses gibi faktörlerden stres şekillenebilir. Çevre koşullarını mümkün olduğunca stabil tutabilmek için dış kökenli stres olaylarını minimize etmek, manejman üzerinde baskı yaratır. Yumurta kabuğu bozukluklarının düzeltilmesi için söz konusu çiftliğin, personelinin ve günlük uygulamaların detaylı şekilde bilinmesi gerektiği unutulmamalıdır.Tavukların bağışıklık durumunu en iyi hale getirebilmek için onlara iyi bir başlangıç sağlamalısınız. Sisteminizi tanıyın!”dedi.

Toplantı programının en ilgi çeken bölümlerinden biri; yumurta kabuğu kalitesindeki bozukluklarla ilgili uygulama çalışması yapılan oturumdu. Bu oturum sırasında; firma temsilcilerinin beraberlerinde getirdikleri yumurta materyalleri incelenerek, bozuklukların tesbiti, nedenleri ve giderilmesi konularında sorular soruldu, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ana konuşmacısı Prof. Dr. Sally Solomon şu anda Glasgow Üniversitesi’nde profesör ünvanıyla görev yapmakta ve kanatlı bilimleri bölüm başkanlığını yürütmektedir. Kendisi 30 yıldan beri kanatlı araştırmaları ile ilgili bilimsel araştırmalara katılmaktadır. Prof. Dr. Solomon aynı zamanda WPSA yumurta ve yumurta ürünleri çalışma grubunun yöneticisi olup daha önce  Bilimsel Tavukçuluk Derneği (World Poultry Science Association)’nin İngiltere Başkanlığını da yapmıştır.

 Prof.Solomon fertilite ve yumurta kalitesiyle ilgili sorunlar hakkında büyük kanatlı entegrasyonları ile çalışmaktadır.

 Toplantının öğleden sonraki oturumunda söz alan Alltech Türkiye Satış Temsilcisi ve Ortadoğu Ülkeleri Kanatlı Teknik Satış Müdürü Hüseyin Şener ise Alltech’in yumurta kabuğu ve kalitesine odaklı kanatlı çözümlerinden bahsetti.

 Toplantı programının sonunda söz alan Alltech Türkiye Genel Müdürü Ufuk Talay ise; gerçekleştirdikleri seminer uygulamasının faydalı olmasını dileyerek, tüm katılımcılara ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Alltech, olumlu geri bildirimler aldığı seminer uygulamalarını, değişik konu başlıkları altında, önümüzdeki dönemlerde de gerçekleştirmeyi planlıyor.

 


DİĞER HABERLER
12 dakikada 181 tavuk kanadı yedi
7 Mayıs 2012. 18:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x