AB Veteriner Hekim Platformu 5 yaşında…


AB Veteriner Hekim Platformu, Avrupa Birliği uyum sürecinde Veteriner Hekimlik mesleği alanında katkı sağlanması için bilgi paylaşımı, haberleşme, tartışma ve beyin fırtınası oluşturulması, uyum sürecinin sağlıklı, doğru ve hızlı çalışmasının sağlanmasına yönelik    olarak çalışmalar yapmak üzere 1 Kasım 2005 tarihinde kurulan sivil bir inisiyatiftir.

Tamamen kendisine özgün bir yapısı olan AB Veteriner Hekim Platformu, ülkemizde  Avrupa Birliği uyum çalışmaları çerçevesinde mesleğin ve ülkenin çıkarlarının korunması prensibinden hareketle çalışmalar yapar. Platformun, AB uyum çalışmaları içinde Veteriner Hekimliğin sorunlarının çözümü ve haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapma, mesleğin ve ülkenin tarım-hayvancılık,gıda güvenliği,kamu sağlığı gibi alanlardaki gelişmeleri takip edip, çıkarlarına uygun olmayan konularda uyarıcı ve düzeltici faaliyetlerde bulunma sorumluluğu vardır.

AB Veteriner Hekim Platformunun belirli bir siyasi çerçevesi yoktur, ancak siyaseti ret etme yerine siyasi çok seslilik esas alınarak demokratik, özgür ve katılımcı bir yaklaşımla çalışmalar yapar. Düşüncelere, bireylere, kurumlara saygılıdır, Bireylerin ve kurumların diğer ortamlarda kendi düşünceleri ve görüşleri doğrultusunda çalışma yapma haklarına saygı duyar.AB Platform, Veteriner Hekimlik meslek örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine çalışmaları ile meslek örgütlerini aktive eder ve  mesleki çalışmaların koordinasyonu için çalışır.

DİĞER HABERLER
Dünya Zoonozlar Gününe ‘Tek Sağlık Yaklaşımı’

Kuruluşundan bugüne geçen 5 yıl içerisinde çalışma ve ilgi alanlarına   giren teknik konularda çok sayıda haber,rapor,çeviri,görüş, basın  bülteni yayınlayan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen  Platformun; 30 kurumsal üyesi (Veteriner Hekim Odaları ve  uzmanlık dernekleri) ve 2 bine yakın sayıda veteriner hekimden oluşan bireysel üyesi bulunmaktadır. Çalışmalar, Platform web sitesinden  (www.abveteriner.org ) yayınlanmakta ayrıca e-gruplar ve elektronik bülten  vasıtasıyla ilgili kişi,kurumlar  ve sektöre düzenli olarak duyurulmaktadır.
 
 ÇİFTLİK YAYINCILIK  AB Veteriner Hekim Platformuna nice yıllar diler


2 Ekim 2010. 15:59
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x