Çağlayan büyük tezgahı deşifre etti


Bakan Çağlayan, Standard & Poor’s’un Türkiye notuyla ilgili konuştu ve ‘Faiz lobisinin büyük bir tezgâhı’ dedi…   Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Standard & Poor’s’un not düşürmesinin, Türkiye’den nemaları kesilmiş faiz lobisinin büyük bir tezgâhı olduğunu savundu.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’nin düzenlediği ‘İhracatın Yıldızları’ ödül töreni Colossae Otel’de yapıldı. Törene Ekonomi Bakanı Çağlayan, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda işadamı katıldı.

Bakan Çağlayan, ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, Şubat 2001′de MGK’da dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Başbakan Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlatmasıyla başlayan krizin derinliğinin farklı olduğunu ifade etti. Çağlayan, “Aslında o krizin çıkması için değil kitap atmak, çiçek bile atsa, leblebi bile atsa yine o kriz çıkacaktı. Çünkü Türkiye yanlış yönetilmişti, çünkü Türkiye yanlış yoldaydı. Çünkü Türkiye’nin kamu borçları, milli gelirin hemen hemen yüzde 75’ine denk geliyordu. Bütçe disiplini diye bir şey yoktu. Şimdi aradan geçen bu 10 yıl içinde IMF’ye eyvallahı olmayan bir Türkiye var. 4 senedir IMF İle hiçbir anlaşma yapmadan dünyanın en hızlı ikinci büyüyen ülkesi olma şerefine nail olduk. Şimdi Türkiye’nin başarısı tüm dünyada bir başarı öyküsü olarak her yerde bizlerden dinleniyor” dedi.

DİĞER HABERLER
Ruslar doların yerine yuan'la ticarete döndü

Türkiye’nin 27 Avrupa ülkesi arasında kamu borçları milli gelir oranında en iyi konumda olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Bakın 21 ülke içinde bugün Türkiye, toplam bütçe açıkları milli gelirinin yüzde 1.3’ü olan bir ülke olmuştur. Bugün Avrupa’nın 23 ülkesinden çok daha iyi konumdadır. Türkiye’nin IMF’ye eyvallah etmeyişinin gerçek nedeni budur. Türkiye eyvallah kendisine güveniyor, ülkesine güveniyor, insanına güveniyor özel sektörüne güveniyor ve Türkiye artık IMF çıpası ile değil kendi çıpası ile şükürler olsun bunları gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Standard & Poor’s’un Türkiye’ye verdiği notu faiz lobisine bağlayan Çağlayan, “Standardı kaçmış ve bozulmuş olan kuruluş. Türkiye’yi eski günlere getirme çabası içinde. Bakın bunun altında yatan sebep çok basit. Artık Türkiye’den nemaları kesilmiş, faizleri kesilmiş olan faiz lobisinin büyük bir tezgâhıdır. Bunu çok net söylüyorum. Çünkü eskisi gibi sömürülecek bir Türkiye yok, eskisi gibi sürekli borçlanma ihtiyacı içinde olan bir Türkiye yok” şeklinde konuştu.

Eskisi gibi borç aldığı için emir de alan bir Türkiye’nin olmadığını anlatan Çağlayan, şunları kaydetti: ”Şükürler olsun. Tabi şimdi bu durumda faiz lobisi tekrar gözünü Türkiye’ye dikerek hak etmediği bir şekilde bir puan ile karşı karşıya bırakarak yeniden Türkiye’yi eski ülke haline getirmeyi, faizleri yükseltmeyi amaçlıyor. Hevesleri kursağında kalır bunların artık. Türkiye o günleri geride bıraktı şükürler olsun.

DİĞER HABERLER
Dolarda yüksek seyir devam ediyor

Türkiye’nin yeni idealleri var çünkü. Türkiye 10 yıl önce 10 dakika sonra ne olacağını bilmeyen Türkiye, şimdi 10 yıl sonrasını programladı.” Çağlayan, konuşmasının ardından en fazla ihracat yapan Denizlili firmalara ödül verdi.


10 Mayıs 2012. 11:47
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
ARZ
ARZ
11 yıl önce

Ekonomi bir bilim dalı desek ve bunu da rakamlarla açıklasak tablo şöyledir: 2011 yılında 134.5 milyar dolar ihracata karşılık, 241.2 milyar dolar ithalat yapmışız. Açık miktarı: 106.7 milyar dolar. Yapılan ithalatın 173 milyar dolarlık kısmı ara malı. Ne mi demek bu; yerli üretim değil bunlar demek.. MONTAJCIYIZ demek. . Yunanistan iflas etmişti değil mi? Cari açık, tüm dış gelirlerin yüzde 7’si onların.. Bizim ise yüzde 40… Ekonomi Bilim Dalı Değil, duygularla yaşıyoruz dersek; Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Dışarıdan sürekli gelecek sıcak paraya, muhtacız. Devlet, sürekli özelleştirmelerle tükettiği parasının yerine yeni alanlar arıyor. 2B ler den sonra Meralar çıktı tarlaları… Read more »

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
1
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x