Apikoğlu kanatlı eti kullanmayacak


Türkiye’nin ilk et ürünleri imalatçısı olarak 102 yıldır sektörde birçok ilke imza atan Apikoğlu, hindi, tavuk ve karışım ürünlerin (dana-tavuk, dana-hindi) üretiminden çıkma kararı aldı.

102 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin çok az sayıdaki asırlık markalarından biri olan Apikoğlu, hindi, tavuk ve karışım ürün (dana-tavuk, dana-hindi) üretmeyecek. Dünyanın en önemli marka hikayelerinin yer aldığı “Markaların Öyküsü” adlı kitaba giren 10 Türk markasından biri olan Apikoğlu, Tuzla’daki tesislerinde bundan sonra sadece yüzde 100 dana etli ürünleri üretme kararı aldı.

Kuruldukları günden bu yana kaliteden taviz vermeyerek, tüketicinin en güvendiği markalardan biri haline geldiklerini anlatan Etsan Gıda Sanayi A.Ş Kalite Güvence Müdürü Veteriner Hekim Yaşar Zeytçioğlu, bundan sonra da bu güvene layık olmaya devam etmeye kararlı olduklarını söyledi. Tüm sektörde dana, tavuk, hindi ve karışımlı ürünlerin aynı üretim alanında üretildiğine dikkat çeken Zeytçioğlu, “Tesislerde bu ürünler sırasıyla üretilir. Her üretimin ardından tüm hat temizlenir. Ancak ne kadar temizlenirse temizlensin bulaşma olabilmektedir” dedi.

‘Markamıza güven her türlü menfaatin ötesindedir’

Bu durumun halk sağlığına zararı olmamasına rağmen 102 yıldır Apikoğlu markasına duyulan güveni sarsmamak için 14 Nisan 2012 tarihi itibariyle üretim hatlarını ayırma kararı aldıklarını ve bunu kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan Zeytçioğlu, “Ancak bugün geldiğimiz noktada bunun bir adım daha ötesine geçerek, tesislerimizde yüzde 100 dana etli ürünler dışında üretim yapmama kararı aldık. Bu karar bizim açımızdan önemli bir ticari fedakarlıktır. Ancak tüketicilerin Apikoğlu markasına olan güveni bizim için her türlü menfaatin ötesindedir. Bu nedenle Tuzla tesisimizin çatısı altında artık hindi, tavuk dana-hindi ve dana-tavuk karışımlı ürünlerin üretimini yapmayacağız” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Felaket fırsatçıları zam peşinde

‘Yatırımlarımıza devam ediyoruz’

Bir asırdan fazla bir süredir Etsan Gıda’nın koruması altında olan eşsiz lezzetlerin gelecekte de Apikoğlu markası ile yaşamaya devam edeceğini ifade eden Zeytçioğlu şunları söyledi: “Etsan Gıda Sanayi A.Ş olarak bunun için yatırımlarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu kapsamda Kasım ayından bu yana 750.000 TL’lik yatırım yaptık. Geçtiğimiz günlerde de 1.000.000 TL’lik makine yatırımı için anlaşma imzaladık. Önümüzdeki 2 ay içerisinde bu yatırımı da hayata geçireceğiz.”

 


14 Mayıs 2012. 20:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x