Tarım Zirvesi Düzenlendi


Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’yle Onsekiz Mart Üniversitesi’nin organizasyonuyla sektör temsilcileri, akademisyenler ve üreticilerin katılımıyla ‘Tarım Zirvesi’ düzenlendi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Uçar, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Arashisar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur katıldığı Zirvede, Çanakkale ilinin tarımsal üretim, gıda ve kırsal kalkınma ile ilgili mevcut durumu, yatırım potansiyeli ve tarımla ilgili alt sektörlerin beklentileri ele alındı.

Zirvenin açış konuşmasını yapan Çanakkale Valisi Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale’nin, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, ekolojik faktörleriyle bir tarım, kültür ve turizm kenti olduğunu getirdi.

Vali Tuna, üretimle ilgili sorunların en önemlisinin, tarımsal üretimde bilinçsiz kimyasal kullanımı olduğuna dikkati çekti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Uçar da, geçen yılın tarımsal faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı. İlkay Uçar, bu zirvenin hazırlanacak olan Çanakkale’nin Tarım Master Planının ilk adımı olduğunu, burada temel sorun ve hedeflerin belirleneceğini söyledi.tarımtv


DİĞER HABERLER
Brezilya’dan Türkiye’ye ortaklık çağrısı
15 Mayıs 2012. 17:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x