Bakan Eker Bosna Hersek’te


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Bosna Hersek’te. Bakan Eker, ”NATO Günleri” etkinliğinin açılış töreni ile Saraybosna İş Forumu resepsiyonuna katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki temasları kapsamında Türk Kültür Merkezi’nde Türkiye Büyükelçiliği ile ülkedeki NATO misyonunun organize ettiği ”NATO Günleri” etkinliğinin açılış törenine katıldı.

ABD’nin Chicago kentinde 20-21 Mayıs’ta düzenlenecek NATO zirvesi dolayısıyla NATO’nun Bosna Hersek’teki temas noktası Türkiye Büyükelçiliği ile NATO misyonunun organize ettiği, dünya genelinde NATO bünyesinde görev yapan Türk askerlerin fotoğraflarından oluşan serginin de açıldığı ”NATO Günleri” etkinliğine, Bakan Eker, Bosna Hersek Savunma Bakanı Muhamed İbrahimoviç, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ana Trişiç Babiç, Bosna Hersek Tarım, Ormancılık ve Su İşleri Bakanı Jerko İvankoviç Lijanoviç, NATO’nun Bosna Hersek Misyonu Komutanı Gary E. Huffman ve öteki yetkililer katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Türkiye’nin, NATO üyeliğinin 60. yıl dönümünü kutladığını hatırlatarak, ülkenin, bu 60 yıl içinde iç istikrarsızlık veya komşu ülkelerle bir sorun yaşamadığını kaydetti.

”NATO Günleri” etkinliğinin açılış töreninin ardından Saraybosna’daki Bristol Oteli’ne geçen Bakan Eker, bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Saraybosna İş Forumu vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Bakan Eker, resepsiyona ev sahipliği yapan Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Saraybosna İş Forumu organizatörü ve Bosna Bank İnternational’in Genel Müdürü Amer Bukviç, Bosna Hersek Tarım Ormancılık ve Su İşleri Bakanı Jerko İvankoviç Liyanoviç ve öteki yetkililerle bir araya geldi.

DİĞER HABERLER
Mısır üretiminde rekor

16 Mayıs 2012. 10:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x