Fethiye’yi Çekirgeler Bastı…!


Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Dodurga köyü ve çevresini çekirgeler bastı. Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından ilaçlama çalışması başlatıldı

 

Erdoğan CANKUŞ / FETHİYE (AHT)   Fethiye’nin Eşen beldesine bağlı Dodurga köyü ve çevresini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çekirgeler bastı. Dodurga köyü ve çevresindeki 500 dönümlük alandaki çekirge istilası köylüleri tedirgin etti. Çekirgeler köyde ne bulurlarsa adeta talan ederken, Fethiye İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü’nün 4 kişilik ekibi, bölgede ilaçlama çalışması başlattı. Traktörden yapılan ilaçlama çalışmasına köy halkı da katılırken, çalışmaların 2-3 gün devam etmesi bekleniyor.

 

Dodurga köyü muhtarı Rasih Mete ve Çukurincir köyü muhtarı Servet Yılmaz, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da arazilerimizi çekirgeler istila etti. Her yıl ilaçlama yapılmasına rağmen bu yıl daha fazla şekilde aynı bölgede çekirge istilasına uğradık. Bu yıl çekirge istilasından korktuğumuz için arazileri boş bırakmıştık. Yeşil olarak ne varsa yine mahvediyorlar. Biz ekili olmadığı için önemsememiştik. Ancak geçen yıldan daha fazla şekilde ortaya çıktılar. Fethiye İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilaçlama çalışmasını sürdürüyorlar. Bu çekirge istilasına kesin önlem alınmasını istiyoruz” dediler.


DİĞER HABERLER
Tavukçuların KDV Sorunu Yeniden Düzenlendi
16 Mayıs 2012. 16:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x